Haber Detayı
05 Eylül 2021 - Pazar 17:50 Bu haber 3815 kez okundu
 
“Beyşehir” Kitabının Tanıtım Galası Yapıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir'in geçmişten günümüze tüm konularını içinde barındıran “BEYŞEHİR” isimli kitabın Galası yapıldı.
Eğitim-Kültür Haberi
“Beyşehir” Kitabının Tanıtım Galası Yapıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından yayımlanan ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Beyşehirli tarihçi Prof.Dr.Hüseyin Muşmal’ın editörlüğünde tarih, sanat tarihi, coğrafya, arkeoloji, biyoloji, edebiyat, ilahiyat, iletişim, işletme, iktisat, kamu yönetimi, ziraat ve turizm alanlarında uzman olan 30’a yakın bilim insanının katkılarıyla hazırlanan “Beyşehir” adlı kitabın tanıtım galası gerçekleştirildi.

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi'nde düzenlenen galaya katılan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, eserin hazırlanmasında emeği geçen Prof.Dr.Muşmal ve tüm akademisyen bilim insanlarına teşekkür ederek, “Benim için bu kitabın birçok anlamı var. İlk dönemlerimde 1991 yılında rahmetli İbrahim Hakkı Konyalı’nın Beyşehir Belediyesi çatısında 1989 yılında dökümlerini bulup yine bastırdığımız ilk eser aklıma geldi. Tarihe baktığımızda bugün galasını yaptığımız ikinci eser ‘Beyşehir’ isimli kitabın tekrar benim dönemime denk gelmesinin tarifsiz mutluluğunu yaşıyorum. Be esere maddi manevi katkı sağlayan, bu toprağın abisi ve koruyucusu Ali Akkanat’a, Prof.Dr.Muşmal hocama, katılan tüm değerli hocalarıma ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum”dedi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hüseyin Muşmal ise, konuşmasında, eserin ortaya çıkış hikayesini anlatırken, Beyşehir’le ilgili bugüne kadar yapılmış çok sayıda çalışma olduğunu hatırlattı, “Eserler ortaya konmuş. Eserleri ortaya koyan bazı bizim insanları ve çok sayıda makale üreten kıymetli akademisyenlerimiz aramızda. Belediye Başkanımız, kültürel alanda da belediyelerin görev alanları ve sorumlulukları bulunduğu bilinciyle Beyşehir’le ilgili yeni bir eserin daha bilim alemine kazandırılması arzusu taşıdığını yaptığımız ziyaretimizde bizlere beyan edince bu konuda çalışma başlattık.

Aslında Beyşehir’le ilgili çok sayıda çalışan akademisyenler var. Bizler de doktora tezimizle ve Beyşehir’le ilgili yapmış olduğumuz çok sayıda çalışma dolayısıyla tanıdığımız bilim insanlarına ulaşarak yani Beyşehir’le ilgili çalışmış ve Beyşehir’de çalışan ve hizmet etmiş 40’a yakın akademisyene ulaştık. Hepsinden bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaları da belki biraz özetleyerek halka yönelik bir çalışma hazırlamalarını rica ettik. Hocalarımızın çoğu bu teklifimizi sağ olsunlar kabul ettiler, lütfettiler zamanlarından eğitim-öğretim yoğunluklarından fırsat bularak bir yıl içerisinde kendilerinden istediğimiz bölümleri hazırlayarak bize sundular. Bizim yaptığımız sadece editörlük oldu. Kitabımızın 40’a yakın makalesini şekil, şablon ve metot usul olarak birbirine yakınlaştırdık. Hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu çalışma ortaya çıktıysa bilim insanlarının katkılarıyla ortaya çıktı.”ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program, kitabın oluşumunda katkıda bulunan Prof.Dr.Hüseyin Muşmal ve tüm akademisyen bilim insanlarına katılım belgelerinin verilmesi ve kitap takdimi ile son buldu.

Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezinde yapılan galaya, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, STK’lar, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar, Üniversite bilim insanı ve akademisyenler katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: “Beyşehir”, Kitabının, Tanıtım, Galası, Yapıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı