Haber Detayı
08 Aralık 2015 - Salı 09:04 Bu haber 5477 kez okundu
 
Büyükşehir Kışa Hazır
Konya Büyükşehir Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı Konya merkez ve tüm ilçelerde görev yapmak üzere Acil Müdahale Ekipleri oluşturdu.
Bölgeden Haberi
Büyükşehir Kışa Hazır

Şehir genelinde 28 farklı noktada oluşturulan ekiplerde 219 araç ve iş makinası, 452 personel görev yapacak. Ekipler, Meteoroloji’den alınan bilgiler doğrultusunda 24 saat boyunca tuzlama, solüsyon, kar kürüme ve kaldırımları temizleme çalışmalarını yürütecek.
       Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir genelinde oluşturulan Acil Müdahale Ekipleri günün her saati karlı ve buzlu yollara anında müdahale edecek. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kış mevsiminde şehir genelinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle günlük hayatın etkilenmemesi için gereken tedbirlerin alındığını söyledi. Kış aylarında şehir merkezinde ve tüm ilçelerde oluşabilecek kar ve buzlanmaya karşı ekiplerin hazır olduğu kaydeden Başkan Akyürek, Konya merkezde 21 noktada, ayrıca Yeni Büyükşehir Yasası ile merkeze bağlanan mahalle yollarında Fen İşleri Dairesi’ne bağlı 7 bölge şefliğinde kar ve buzlanmaya karşı ekipler konuşlandırdığını ifade etti.
        Bu merkezlerde kışın 24 saat nöbetçi personel bulundurulduğunu ve ekiplerin hazır bekletildiğini belirten Başkan Akyürek, merkezdeki çalışmaların 101 araç ve iş makinası, 200 personel ile ilçelerdeki çalışmaların ise 118 iş makinası, 252 personel ile gerçekleştirileceğini vurguladı. Ayrıca, yaya yürüyüş yollarında kar ve buz temizleme çalışmalarda ise 25 ekipte 566 personelin görev yapacağını belirten Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi’nin 3 bin ton tuz ve 750 ton kar ve buz çözücü solüsyon stoku bulunduğunu, hava şartlarına göre stokun artırılacağını dile getirdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Konya, Büyükşehir, Belediyesi, kar, buzlanmaya, karşı, Konya, merkez, tüm, ilçel
Yorumlar
Haber Yazılımı