İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !
Haber Detayı
22 Temmuz 2010 - Perşembe 00:27 Bu haber 4152 kez okundu
 
Çavuş Çekim Merkezi Olacak
Arşiv Haberi
Çavuş Çekim Merkezi Olacak

HÜYÜK-Hüyük ilçesinde düzenlenen sanat etkinliklerinin final gecesine katılmak üzere Çavuş beldesine gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ülger, kurulmakta olan Sonsuz Şükran Köyü’nü ziyaret etti. Köyde devam eden inşaat çalışmalarını inceleyen ve Çavuş Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem’den bilgi alan Ülger, ziyaret sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin hayata geçmesinin ardından bölgenin bir çekim merkezi haline geleceğini söyledi. Sonsuz Şükran Köyü’nü görmek için geldiğini ve heyecanla beklediği bir proje olduğunu belirten Ülger, gelip gördüğünde müthiş bir eserin yaratıldığına bizzat tanık olduğunu söyledi.

“SİNEMA FİLMLERİ İÇİN DOĞAL PLATO”

Projenin fikir sahiplerine teşekkür eden Ülger, “Çok güzel bir tabiatı ve coğrafyası olan bu mekanda böyle bir yer düşünerek bu doğal yapıları inşa etmeleri o kadar güzel bir şey. Bir o kadar güzel olan şey de, burayı sanatçılara tahsis etmiş olmaları. Her sanatçının burada bir evinin olması ne kadar güzel. Sanıyorum burada, çok önemli sanat eserleri yaratılacaktır. Kimi sanatçı resimini, kimisi seramiğini yapacak. Ayrıca, sinema filmleri için de burası doğal bir plato olacaktır, diye düşünüyorum”dedi. Bu projenin Çavuş beldesine de çok büyük katkılar sağlayacağını dile getiren Ülger, bölgenin bir çekim merkezi haline geleceğine vurgu yaptı. Kerpiç evlerin yapıldığı alanda çalışan işçilerin de içtenlikle çalıştığını ve bunu görmenin kendisini mutlu ettiğini belirten Ülger, şu sözlerle Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu projeye destek olmaya devam edeceğini dile getirdi: “Bu yıl ilk defa çok kapsamlı bir sanatsal etkinlikler yapıldı. Etkinliğe Bakanlık olarak da katkı sağladık.

“BAKANLIK DESTEĞİ SÜRECEK”  

Halkımız da sanatçılarımızı yalnız bırakmıyor. İleride burayı çok önemli festivallerin olduğu bir mekan olarak herkesin göreceğine inanıyorum. Ayrıca, burada 210 tane kerpiç evin inşa edildiği söylendi. Talep olursa, bu evlerin sayısı daha da çoğalacak gibi görünüyor”

KÜLTÜR BAKANLIĞI’NA SONSUZ ŞÜKRAN

Çavuş Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem de, Genel Müdür Yardımcısı Ülger’in ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ülger’i kasabasında görmekten dolayı büyük bir onur duyduğunu kaydeden Çiğdem, Sonsuz Şükran Köyü Projesi’ni Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başından bu yana desteklediğini belirterek, “O yüzden bakanlığımıza ve Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürümüz Hüseyin Ülger’e de sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”dedi. Çiğdem, bölgede önceki gün akşam sona eren sanat etkinliklerini de değerlendirirken, dolu dolu geçen bir 10 gün yaşadıklarını dile getirerek, “Bölgemizin, kasabamızın, ilçemizin, Konya’mızın adını bu etkinlikle Türkiye’ye, hatta dünyaya duyurduğumuza inanıyorum. Bu tanıtımlarımız ilerleyen günlerde de devam edecektir.”diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Çavuş, Çekim, Merkezi, Olacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı