Haber Detayı
29 Nisan 2021 - Perşembe 10:18 Bu haber 4175 kez okundu
 
Evlenecek Çiftlere “Evlilik Öncesi Eğitim” Verilecek
BEYŞEHİR - Beyşehir Kaymakamlığı, Beyşehir Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü, Beyşehir Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde yeni evlenecek çiftlere, Evlilik Öncesi Danışma ve Eğitim Programının protokolü imzalandı.
Yaşam Haberi
Evlenecek Çiftlere “Evlilik Öncesi Eğitim” Verilecek

BEYŞEHİR - Beyşehir Kaymakamlığı, Beyşehir Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü, Beyşehir Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde yeni evlenecek çiftlere, Evlilik Öncesi Danışma ve Eğitim Programının protokolü imzalandı.

Kaymakamlık Toplantı salonunda, Aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi kapsamında hazırlanan programa, İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Nuri Baysal, İlçe Müftüsü Veysel Kükrek ve kurum amirleri katıldı.

Eğitim ve danışmanlık programında Evlilik Öncesi Eğitim Programı ile sosyal ve kültürel dokudaki aşınmalara karşı aile yapısının ve değerlerinin korunarak gelecek nesillere sağlıklı biçimde aktarılmasını sağlamak üzere aile bütünlüğünün korunması ve aile refahının arttırılması hususunda bilgilendirme yapılacak. Eğitim Sosyal Hizmet Merkezinde bulunan Psikolojik danışmanlar, Psikologlar ve Müftülükten gelen eğiticimler tarafından Beyşehir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünün Toplantı salonunda evlenecek çiftlere haftada 1 saat eğitim vererek, Evlilikte iletişim ve Yaşam Becerileri, aile hukuku ve evlilik ve sağlık konuları anlatılacak.

KAYMAKAM ÖZDEMİR, “DAHA GÜÇLÜ, DAHA DİNAMİK VE DAHA SAĞLAM AİLELER OLUŞACAK”

Yapılan protokolde daha güçlü, daha dinamik ve daha sağlam ailelerin oluşturulması hedeflediklerini aktaran Beyşehir İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir; “Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğünce yapılacak protokolde, daha güçlü, daha dinamik ve daha sağlam ailelerin oluşturulması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu çalışmaların, boşanmaların önüne geçilmesini ve en önemli konulardan biri olan kadına şiddetin önlenmesini düşünüyoruz. Evlilik öncesi yapılacak eğitim programı külfet midir sorusuna elbette külfet değildir. Bizler bu konuda ilçemiz adına yapılan tüm çalışmaların yanında olacağız. Dolayısıyla bu ve buna benzer çalışmalar bizim için çok önem arz etmektedir. Evlilik öncesi eğitim protokolümüz ilçemize ve yeni evlenecek olan çiftlerimize hayırlar getirmesini diliyorum.”dedi.

BAŞKAN BAYINDIR, “GENÇ ÇİFTLERİMİZE İNANCIMIZ SONSUZ!”

Evlilik Öncesi Danışma ve Eğitim Programının imza protokolünde konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır şunları söyledi; “Ecdadımızdan ve imanımızdan gelen inancımız gereği bizler aileden başlayıp devletler kuran milletin mensubu olduk. Teknolojinin sağladığı kopukluklarının önüne geçmek ve ailenin önemini evlenmeden önce eğitim adı altında Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün organizasyonunda ele aldık. Evliliklerde ayrılıkların çoğaldığını, karşılıklı fedakârlığın gerektiği yerlerde fedakârlığın olmadığını görüyoruz. Aile birliğinin yavaş yavaş çatırdadığını görmek hepimizi üzüyor.

Hazırlanan bu aile eğitimi programında belediye olarak, kaymakamımızın başkanlığında bu protokolü yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Çocuklarımıza hep söylediğimiz bir şey var; iyi nesiller yetiştirin derken o ailenin anne babası olan genç adaylarımızın iyi nesiller kavramını ancak eğitimle verileceğini biliyoruz. Bizim çocuklarımızdan kötü çıkmaz. İnancına, imanına, milliyetine inancımız sonsuz ama şartlar nereye zorluyorsa onu engellemek için psikolojik danışmanlarından tutun aile hukuku kavramlarını anlayabilsinler. Birbirlerine bağlı olsunlar. Birlikte bir ömrü tamamlarken bu yapılan protokolden aldıkları bilgiyi kendi çocuklarına da öyle aktarsınlar. Bizim saadet ortamları bozulmadan yaşayan ailelere çok ihtiyacımız var özellikle değişen dünyada hem iklimsel değişimler hem teknolojik değişimler insanlar üzerinde artı değerler kattığı gibi menfi özellikler de kattığını görüyoruz. Devlet baştır biz gövdeyiz baş olmadan da gövde olmaz felsefesine inanan biri olaraktan bu protokolü imzalamaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.” Dedi.

EĞİTİMLER BAYRAM SONU BAŞLAYACAK

Beyşehir İlçe Kaymakamlığı öncülüğünde Beyşehir Sosyal Hizmet Müdürlüğü, Beyşehir Belediye Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü ile ortaklaşa imzalanan Evlilik Öncesi Eğitim Programının Ramazan Bayramı sonrası bayacağının altını çizen Sosyal Hizmetler Müdürü Nuri Baysal da şu açıklamalarda bulundu.

Baysal, “Bugün iş birliği protokolüyle imzalayacağımız olan evlilik öncesi eğitim programını nasip olursa Ramazan bayramı sonrası nikahların açılmasıyla beraber başlatacağız. Haftalık olarak müdürlüğümüzde psikolog ve psikolojik danışmanlardan olan bu alanda eğitim almış kişilerin evlenecek olan çiftlere yönelik bu eğitimi vermesi neticesinde de sertifikalarını kişilere teslim ettikten sonra nikah dairelerine başvurmalarına yönelik bir süreç olacaktır. Türkiye’de birkaç il ve ilçede yürütülmekte olan bu protokolü ilçemiz de de başlatmış olacağız. Bununla birlikte hedeflediğimiz boşanmalara yönelik istatistiklerin azalması aile içi şiddetin azalması aile içi iletişimin güçlenmesi temel hedefimiz olacaktır. Türk ve Müslüman geleneğinin yüzyıllardır temel taşı olan ailenin burada korunması bakanlığımızın temel hedeflerinden biridir.

Eğitim protokolünün imzalanmasında yer almaktan mutlu olduklarını belirten İlçe Müftüsü Veysel Kükrek ise, “Evlilik müessesesi hem dini hem hukuki bir müessese olması bakımından gençlerin evliliği sürdürebilmesi ve koruması için bu çalışmalara ihtiyaç vardı. İlçemizde 1 yılda yaklaşık 500 tane nikah kıyılıyor. Dolayısıyla bizler nikah kıyan taraf olmaktan hem de eğitimi veren taraf olmaktan halkımıza dini anlamda katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. “dedi.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Evlenecek, Çiftlere, “Evlilik, Öncesi, Eğitim”, Verilecek,
Yorumlar
Haber Yazılımı