Haber Detayı
17 Aralık 2015 - Perşembe 09:56 Bu haber 5054 kez okundu
 
Özaltun: Gençliğe Çok Büyük Değer Veriyoruz
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, “Gençliğe çok büyük değer veriyoruz”dedi.
Eğitim-Kültür Haberi
Özaltun: Gençliğe Çok Büyük Değer Veriyoruz

BEYŞEHİR - Özaltun, canlı yayın konuğu olarak katıldığı, Kontv’de yayınlanan “Orhan Çakmak ile Dosthane” programında Selçuk Üniversitesi (SÜ)  Ali Akkanat Kampüsü’ndeki fakülte ve yüksekokullarda öğrenim gören öğrenciler ve akademisyenlerle buluştu.

SÜ Ali Akkanat İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda yaklaşık 2 saat süren programda Konya’nın incisi Beyşehir ilçesine dair  konuşan Özaltun, “Gençliğe  çok büyük değer veriyoruz. Sizler de Beyşehir’den çıkan değerler olduğunuz için Beyşehir’den ilk canlı yayını üniversiteli gençlerimizle yapalım diye düşündük. Üniversitemizi sık sık ziyaret ediyorum. Ben de kendimi genç hissediyorum ve gençlerimize sık sık zaman ayırmaya özen gösteriyorum”diye konuştu.

Programda, herkesi ömründe bir defa da olsa Beyşehir’i görmeye davet eden Özaltun, “Alaaddin Keykubat demiş ki, ‘Cennet ya burasıdır, ya da buranın altındadır’, dünyadaki cenneti görmek istiyorlarsa lütfen Beyşehir’e gelsinler, diyorum. İnsanlar paralar veriyorlar Akdeniz’de sahile gidiyorlar, gitsinler ama Beyşehir’e de gelsinler, çünkü Beyşehir’in de sahili var. Karadeniz turlarına katılıyorlar, işte bizim de İslibucak dediğimiz alanda  Karadeniz bölgesine benzerlikte sık ormanlarımız var.”dedi.

Programda, göreve geldikten sonra ilçede Belediye olarak hayata geçirdikleri proje ve çalışmalardan söz eden ve bölgeyle ilgili üretilen yeni projelerle ilgili müjdeler  veren Özaltun, devlet yatırımlarına da değindi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptırdığı gençlik merkezi inşaat çalışmalarından söz eden ve bitmek üzere olduğunu vurgulayan Özaltun, “Ben de buranın birebir takipçisiyim. Çünkü üniversiteli gençlerimizin sosyal alanlara ihtiyacı var. Gençlik Merkezi’nin içerisinde tenis kortu, basketbol sahası ve farklı farklı donatılar var. İnşallah 2016’nın Ocak-Şubat ayları gibi açılacak. Burada birçok alan ücretsiz olacak ve üniversiteli gençlerimize açık olacak.”dedi.

Konya’nın denizi olarak nitelendirilmeye başlanan Türkiye’nin en büyük tatlı su gölüne sahip olduklarını dile getiren Özaltun, göl şehrinde yarı olimpik şartlarda bir yüzme havuzunun da olması gerektiğini ifade etti. Yüzme havuzunun halen inşaatı devam eden Beyşehir Kültür Merkezi’nin hemen karşısında yapılacağını anlatan Özaltun, şöyle devam etti:

“Kültür Merkezi inşaatımız da web sayfamızdan canlı olarak izlenebiliyor. Burası tamamlandığında gençlerimiz için sinema, tiyatro, alışveriş merkezi özellikle olacak. Yine denize nazır bir tenis kortu yaptık. Önümüzdeki yıl üniversite öğrencilerimize burası yüzde 50 indirimli olacak. Geçen yılların açığını kapatmak için biz 2016’da iki festival birden yapacağız.  Biri göl festivali olacak, çalışmalarımız devam ediyor, ama ondan önemlisi gençlik festivali de yapacağız. 19 Mayıs’ı da içerisine alan 16-22 Mayıs tarihleri arasında bunu yapmayı planlıyoruz. Görmek istediğiniz sanatçılar varsa şimdiden bize bildirin.”

Programda, TOKİ Başkanlığı’nın Beyşehir merkezde hayata geçireceği 478 konutluk 2.etap toplu konut projesinden de söz eden Özaltun, “İnşallah proje Ocak ayı içerisinde ihaleye çıkıyor. Huğlu’da da TOKİ konutları ihaleye çıkıyor. Beyşehir’de 12 mahallemiz içerisinden birinde ise emeklilere yönelik TOKİ projemiz  yolda. Bu müjdeyi de vermek istiyorum. Ayrıca, denizi olan Beyşehir’imize modern bir aqua parkı da çok yakında kazandıracağız. Bunun çalışmaları da devam ediyor.”

Özaltun, konuşmasının sonunda ise Beyşehir-Konya duble yol çalışmasının tamamlanmasının ardından Beyşehir ve Gembos güzergahlı yeni Konya Antalya Karayolu’nun da hizmete açılması sonrasında bölgenin önünün daha da açılacağını, turizminin ise daha da gelişeceğini söyledi. Beyşehir’in bundan sonraki yeni dönem için altyapısını hazırlamaya çalıştıklarını ifade eden Özaltun, şunları kaydetti:

“Sadece turizm değil, sanayimizin ve sanayicimizin de önü açılacak. O yönden sanayicilerimizi de motive etmeye çalışıyoruz. Bizim fabrika usulü çalışan keşfedilmemiş mahallelerimiz var. Üzümlü ve Huğlu bunlardan sadece birkaçı.  Bu iki mahallemiz işsizliğin sıfır olduğu yerleşim merkezlerimizdir. Karadeniz üretimi sanılan ama av tüfeğinin dünya çapında üretildiği mahallelerimizdir burası. Burada, Türkiye’nin av tüfeği üretiminin yüzde 85’i gerçekleştirilir. Buraya girişimlerimiz sonucu ilçemize getirilen TSK envanterinden düşen iki tank gönderdik. Bu tankları talep ederken dedik ki, ‘Biz öyle bir sanayi şehriyiz ki, öyle bir sanayicilerimiz var ki, istersek bu tankları yapabilecek fabrikalarımız var…’ Bunun üzerine gönderilen iki tankı bu iki mahallerimizin girişlerine koyduk. Üzerine de şunu yazdık; ‘Üzümlü ve Huğlu isterse tank bile yapabilir.’ Başkasının ürettiği silahlar değil, kendi el emeğimizle, göz nurumuzla, kendi beynimizle ürettiğimiz silahlarla askerlerimize inşallah silah üretim noktasında da Beyşehir olarak destek vereceğiz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, Belediye, Başkanı, Murat, Özaltun, “Gençliğe, çok, büyük,
Yorumlar
Haber Yazılımı