Haber Detayı
14 Aralık 2016 - Çarşamba 09:17 Bu haber 5335 kez okundu
 
Yunus Sarı’lı Milli Takım Dünya 3’üncüsü Oldu
BEYŞEHİR - Beyşehirli milli sporcu Yunus Sarı’nın da ay yıldızlı formayı giydiği Türk Milli Takımı, Dünya Tekvando Takımlar Şampiyonası’nda dünya 3’üncüsü oldu.
Spor Haberi
Yunus Sarı’lı Milli Takım Dünya 3’üncüsü Oldu

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyespor Kulübü tekvando antrenörü Nafiz Çakır, yaptığı açıklamada, Azerbaycan’ın Bakü kentinde gerçekleştirilen şampiyonanın sona erdiğini söyledi. Türk Milli Takımı’nın şampiyonada hem erkekler, hem de bayanlarda dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandığını belirten Çakır, “Dünyanın en iyi 8 takımının çağrıldığı ve 5’er kişilik takımlarla mücadele edilen şampiyonada milli takımımız erkeklerde Kore ve İran’ı yenerken, yarı finalde ise Azerbaycan’a kaybederek 3’üncü oldu. Milli takımda Beyşehirli milli sporcumuz Yunus Sarı da 80 kiloda mücadele etti ve takımımızın en önemli silahlarından birisi oldu.Milli takımımızı ve Sarı’yı elde ettiği başarısından ötürü kutluyorum. Sarı kardeşlerden Ali ve Talha ise sakatlıkları nedeniyle bu şampiyonaya katılamadı. İnşallah yeni yılda onları da yeniden turnuvalarda görmeye başlayacağız. Sarı kardeşxlere bir başka milli sporcumuz olan Zeliha Ağrıs’ın da eklenmesi ile 2017 ciddi uluslararası başarıların geleceği bir yıl olacak inşallah. Buna canı gönülden inanıyorum”dedi.

Türk Milli Takımı’nın başarısında müsabakalardaki performansı ile önemli rol üstlenen Yunus Sarı ise, zorlu bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, “Sezonu madalya ila kapatmak çok iyi oldu. Çok çalışıyoruz, milli takım olarak inşallah 2017’de daha büyük başarılar yakalayacağımıza inanıyorum.”dedi.

Bu arada, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da yaptığı açıklamada, Azerbaycan’da dünya üçüncüsü olan Türk Milli Takımı ile takımda yer alan Beyşehirli tekvandocu Yunus Sarı’yı tebrik etti. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehirli, milli, sporcu, Yunus, Sarı’nın, da, ay, yıldızlı, formay
Yorumlar
Haber Yazılımı