Beyşehir’de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

BEYŞEHİR - Beyşehir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 103. Yıl dönümü kutlandı.

Beyşehir Anıt Meydanında düzenlenen törene Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Adil Bayındır, İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz, Siyasi Parti Temsilcileri ve daire amirleri katılımıyla başladı.

Burada, Beyşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdür Emre Yağcıoğlu tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Anıt Alanında ki törenin ardından kutlama programı, Gençlik ve spor ilçe müdürlüğü salonunda gerçekleştirildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının bizler için çok önemli bir gün olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Özdemir, “19 Mayıs tarihinde hiçbir zaman esaret altında kalmamış, bağımlı ve güdümlü halde bulunmamıştır. 19 Mayıs, Necip Türk milletinin kendi kaderine bizzat kendisi sahip çıkarak destansı bir itiraz ve uğraşla dirilişinin adıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Özdemir'in konuşmasının ardından kutlama programı çerçevesinde Öğrenci ve öğretmenler şiir okudu.

Halk Eğitim merkezi Halk oyunları grubu tarafından halk oyunları gösterisi, Beyşehir Kubadabad Gençlik ve Spor Kulübünce Jimnastik gösterileri, Beyşehir Belediye Spor Kulübünce Taekwondo ve Güreş gösterileri yapıldı.

19 Mayıs kutlama programı, müzik öğretmenleri tarafından halk müziği konseri ve 19 Mayıs doğum tarihli olan gençlerin doğum gününün kutlanması ile son buldu.