Beyşehir'de Berat Kandili Dualarla İdrak Edildi

BEYŞEHİR - Şaban ayının 15.gecesi olarak bilinen Berat kandili, Beyşehir ilçesinde de ev ve camilerde ibadetlerle, okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dualarla idrak edildi.

Berat Kandili, tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de ibadetlerle, okunan Kur’an-i Kerim ve yapılan dualarla ihya ediliyor. İlçe Müftülüğü tarafından on bir ayin sultani Ramazan ayinin müjdecisi olan Berat Kandili münasebetiyle Eşrefoğlu ve Çarşı camilerinde ve tüm camilerimizde program düzenlendi.

Eşrefoğlu Camisi’ndeki programda mübarek gecenin öneminden söz eden İlçe Müftüsü Veysel Kükrek, berat gecesinin kurtuluş, af ve arınma gecesi olduğunu hatırlatarak, af ve bağışlanma dilemek için bu tür gün ve gecelerin en iyi şekilde idrak edilmesi gerektiğini belirtti.

Berat Kandili nedeniyle depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifalar ve bölgede çalışanlara kolaylıklar dilenerek, dua edildi.

Beyşehir Müftülüğü tarafından Berat Kandili vesilesiyle Beyşehir KYK yurdunda kandil program düzenlendi.

Saban ayinin 14’üncü gününü 15’ine bağlayan gecede idrak edilen Berat Kandili nedeniyle depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifalar ve bölgede çalışanlara kolaylıklar dilenerek, dua edildi.

Programa İlçe Müftüsü Veysel Kükrek, Eşrefoğlu Camii İmam Hatibi Mehmet Fatih Korucu, Eşrefoğlu Camii Müezzin Kayyımı Zeki Coşkun, Çarşı Camii İmam Hatibi Adem Bademci, Çarşı Camii Müezzin Kayyımı Naci Serin, Çarşı Camii Müezzin Kayyımı Kazım Enes Öksüz katıldı.