Beyşehir’de Nakdi Yardımlara Öncelik verilecek

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, deprem felaketinin ardından başlatılan yardım kampanyasında ayni yardımlara geçici olarak ara verildiği, nakdi yardımların ise devam ettiği bildirildi.

Beyşehir Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, Beyşehir Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasında 3’üncü günene  gelindiği belirtilerek, yardımların bundan sonra nakdi yardım olarak devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, "deprem bölgesine ayni yardımlarla yeterli miktarda malzeme geldiği, bundan sonra nakdi yardımlara (AFAD Hesapları) öncelik vermemiz gerektiği bildirilmiştir.

Bu nedenle; ilçemiz Anıt Meydanındaki yardım toplama merkezinde devam eden ayni yardım kabulü bugün akşam saatlerinden itibaren sona erecek olup, ayni yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızın yardımlarını bugün teslim etmeleri, bugünden sonra depremzedelere yardımda bulunmak vatandaşlarımızın AFAD hesaplarına nakdi yardımlarda bulunmaları hususu önemle rica olunur"  denildi.

Öte yandan, Beyşehir’de yardım kampanyasının ilk üç gününde depremzedeler için toplanan nakdi yardım miktarının da 250 bin liraya ulaştığı kaydedildi.

Kampanyanın ilk üç gününde deprem bölgesine 12 TIR dolusu yardım malzemesi ulaştırıldığı, bu yardımlara ise çok sayıda gönüllü tarafından özel araç, kamyon ve kamyonetlerle deprem bölgelerine gönderildi.