Beyşehir Gölü’nde Slow Food ile Yerel Mirasın Canlanışı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Beyşehir Gölü’nde Slow Food ile Yerel Mirasın Canlanışı adlı gastronomi etkinliği düzenlendi.
Beyşehir’in Üstünler Mahallesi’nde faaliyet gösteren Üstünler Kadın Girişimci Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Beyşehir Göl Mirası Topluluk Kurucu Lideri, Gastronomi Uzmanı Yasemin Güzel tarafından bu yıl 1’incisi gerçekleştirilen etkinlik, bölgede faaliyet gösteren kadın girişimcilerin yanı sıra birçok paydaş kurum ve kuruluş ile konunun uzmanı akademisyenler ve eğitim camiası mensuplarını da bir araya getirdi.
Etkinliğe katılan Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akbıyık, Slow Food’un temel değerleri olan, yerel kültürel mirasın korunmasının sürdürülebilirlik ile çevreyi koruma bölge ekonomisinin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti.
Slow Food hareketi, hızlı tüketim kültürüne karşı bir direniş olarak doğarken “iyi, temiz,adil” prensipleriyle dünya çapında yayıldı.