Beyşehir, Konyalı Yazarlara Tanıtıldı

BEYŞEHİR - Konya kültürünü çeşitli etkinliklerle tanıtan Selçukya Kültür Sanat Derneği’nin “İlçe İlçe Konya” programına Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır konuk oldu.

“İlçe ilçe Konya” programına katılan Başkan Bayındır, Selçukya Kültür Sanat Derneğinin 2019 Akşehir gezisi ve şiir dinletisi görselleri Akşehir türküleri eşliğinde izleyicilere sunuldu. Selçukya Kültür Sanat Derneği Onursal Üyesi Prof. Dr. Saim Sakaoğlu’nun programa özel video mesajı yayınlandı.

Konya İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda Selçukya Kültür ve Sanat Derneği tarafından her hafta düzenlenen “ilçe ilçe Konya” programında Beyşehir ilçesi tanıtıldı. Programda Başkan Bayındır’ın Hz. Mevlana’nın eserlerinden olan “Bilemezsin” adlı şiiri okumasının ardından, ilçeye yapılan yatırım ve hizmetler hakkında konuşma yaptı.

Programın ardından yazarlar kendi kitaplarını Başkan Bayındır’a hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Bayındır da Açılış konuşmasında ise Dernek Başkanı, Av. Fatma Şeref Polat, dernek üyeleri ve katılımcılara ilçeyi tanıtan “Beyşehir” isimli kitap ve yöresel lezzetlerinden biri olan “Beyşehir tarhanası” hediye etti.