Geleceğin Şeflerine Profesyonel Bıçak Kullanım Eğitimi
BEYŞEHİR - Beyşehir'de Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencilerine yönelik "Profesyonel Bıçak Eğitimi" etkinliği düzenlendi.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen etkinliğe Pirge Bıçak Akademi Kurumsal Uzmanı Fırat Erbil konuşmacı olarak katıldı.
Erbil, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği sunumunda profesyonel mutfaklarda kullanılan bıçakları tanıttı ve dünya mutfaklarında kullanılan bıçak çeşitlerini verimli kullanma teknikleri üzerine bilgiler aktardı. Ardından yöneltilen soruları cevaplandırdı.
Seminerin sonunda gerçekleştirilen bilgi yarışmasında ise başarı gösteren öğrencilere şef bıçağı hediye edildi. Program, plaket takdimi ile son buldu.
Etkinliğe, akademisyenler, idari personel, aşçılık programı öğrencilerinin yanı sıra yüksekokulda diğer programlarda öğrenim gören öğrenciler de katıldı.