Hüyük Ve Derebucak Depremzedelerin Yanında

Hüyük ve Derebucak ilçelerinde deprem bölgeleri için toplanan yardımlar dualarla uğurlandı.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, deprem bölgesinde sahra çadırı kuracaklarını ve burada günlük 5 bin kişiye sıcak çorba ve yemek yapılacağını söyledi.

Hüyük Belediyesi ekipleri, ihtiyaç malzemeleri yüklü 1 Tır, 1 mobil mutfak aracı ve 8 kişilik arama kurtarma ekibinin de içinde olduğu 3 araçla deprem bölgesine yola çıktı.

Hüyük ilçe merkezi ve mahallelerinden vatandaşların getirdiği kullanılmamış giysi, gıda, ısıtıcı ve ihtiyaç malzemeleri de dualarla deprem bölgelerine uğurlandı.

Öte yandan, Derebucak ilçesinde de toplanan yardımlar ve Derebucak Belediyesi’ni ait bir kamyon ve 4 kişilik çalışma ekibi deprem bölgesine hareket etti.

Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, Türkiye olarak büyük bir deprem felaketi yaşadıklarına dikkati çekerek, “İnşallah Derebucak ilçesi olarak da merkez ve bağlı mahallelerimizden deprem bölgelerinde ihtiyaç olan ürünlerle alakalı bir yardım toplanması gerçekleştirdik. Gün birlik ve beraberlik günü. Yardım eden tüm ağabeylerimize ve büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca, İlçe Belediyesi olarak da Büyükşehir Belediye Başkanlığımız koordinesinde deprem bölgesindeki hafriyat ve temizlik çalışmalarında görevlendirilmek üzere bir kamyon ile 4 çalışma arkadaşımıza bölgeye uğurladık. Allah böylesi günleri ülkemize bir daha yaşatmasın, geçmiş olsun” ifadelerine yer verdi.