Ramazanda Sağlıklı Beslenme

BEYŞEHİR - Beyşehir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve İlçe Sağlık Müdür Vekili Dr.Kutay Güven, ramazan ayında sağlıklı beslenmeyle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

Ramazanda beslenme düzeninin değişmesi sebebiyle yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin daha da artmakta olduğunu ifade eden Dr.Güven, şu uyarılarda bulundu: “Sahur öğünü muhakkak yapılmalı, sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta, sebze ve tam tahıllı ekmekler gibi yiyeceklerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılmalı ya da çorba, zeytinyağlı yemekler, yoğurt ve salatadan oluşan bir öğün de tercih edilebilir.

Uzun süren açlık sonrası iftarda hızlı bir başlangıç yapmak sindirim problemleri yaşanmasına neden olabilir. Bu nedenle iftara su, çorba, salata ve bir dilim ekmek ile başlayıp 10-15 dakika sonra ana yemeğe geçilebilir.

İftar ve sahur arasında sık sık su içmeye dikkat edilmeli, suya ek olarak süt, kefir, ayran, maden suyu, taze sıkılmış meyve sebze suları tüketerek sıvı ihtiyacı karşılanabilir. Çay ve kahve diüretik özellikte oldukları için vücuttaki sıvının idrarla atılımını artırır. Ramazan ayında çay ve kahveden mümkün olduğunca uzak durulması bu anlamda önem arz etmektedir.

Ramazan ayında da egzersizler yapılması ihlal edilmemeli, iftardan 1-2 saat sonra kısa mesafeli yürüyüşler yapılabilir.”