Yörük Çalıştayı’nda Beyşehir Değerleri Tanıtıldı
BEYŞEHİR - ‘’Yemek Kültürü’’ temasıyla bu yıl 6.sı düzenlenen ‘’Yörük Çalıştayı’’, 27.01.2024 tarihinde Antalya’da düzenlendi.
Çalıştay için düzenlenen panelde, Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karaman moderatör ve panelist olarak yer aldı. Karaman, "Yemek Kültürü" başlığı altında Yörük kültürünün önemli bir yönüne odaklandıklarını, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yaklaşık 290 Yörük derneğinin bir araya gelmesinin organizasyonun büyük ve özenle düzenlenmiş olduğunun bir kanıtı olduğunu ifade etti. Karaman, konuşmasında Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a teşekkür ederken ve Uysal'ın liderliğindeki belediye ekibinin bu kültürü yaşatma ve gelecek nesillere aktarma konusundaki çabalarını takdirle karşıladığını belirtti.
"YÖRÜKLER UZAYDA!"
Panelde "Yöresel Yemeklerin Uluslararası Düzeyde Ticarileştirilmesi" konusunda bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Abdullah Karaman, ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı'nın Yörük kökenini vurgulayarak konuşmasına "Yörükler uzayda!" diye başladı. Alper Gezeravcı'nın uzaya çıkarken yanında taşıdığı eşyalar arasında aile fotoğraflarının yanı sıra Yörük kültürüne ait objeleri de bulundurduğuna dikkat çekerken, Gezeravcı'nın uzaydaki varlığıyla Türk kültürünü ve Yörük geleneğini temsil ettiğini, Yörükleri Türk kültürünün yaşayan en önemli efsaneleri olarak nitelendirdiğini belirtti., sunumunun ardından moderatörlüğünü üstlendiği paneli yönetti.
ANTALYA'DA BEYŞEHİR İZLERİ
Panel sonunda Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karaman, panelistlere ve Belediye Başkan Yardımcılarına fakülte adına ‘’Beyşehir Eşrefoğlu Camii’’ kitabı takdim ettiler.