Haber Detayı
23 Ocak 2017 - Pazartesi 16:42 Bu haber 7559 kez okundu
 
2016'nın En Başarılı Belediye Başkanları Arasında Yer Aldılar
En başarılı büyükşehir belediyesi ve büyükşehir ilçe belediye başkanları sıralamasında ilk 10’a Konya’dan iki başarılı yönetici de girdi.
- Haberi
2016'nın En Başarılı Belediye Başkanları Arasında Yer Aldılar

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ORC Araştırma Şirketi’nin yaptığı anket sonucunda en başarılı büyükşehir belediye başkanları arasında 3’üncü sırada, Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun ise en başarılı büyükşehir ilçe belediye başkanları arasında 8’inci sırada yer aldı.

ORC Araştırma Şirketi’nin geride kalan 2016 yılının en başarılı büyükşehir belediye başkanları ile büyükşehir ilçe belediye başkanlarını belirlediği  her yıl geleneksel olarak düzenlediği  anket çalışmasının sonuçları açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre, ORC Araştırma Şirketi, araştırmasını 5 Ocak-20 Ocak 2017 tarihleri arasında 30 büyükşehirin tüm ilçelerinde toplam 19 bin 520 kişi ile “CATI-Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi” yöntemiyle gerçekleştirirken, en başarılı belediye başkanları listesinde, yüzde 52’nin üzerinde başarı oranı yakalayan belediye başkanları yer aldı.

ORC’nin yerel yönetimler düzeyinde yaptığı ankete göre, Konya’da büyükşehir belediyeleri içerisinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yüzde 57,4’lük başarı oranıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ardından en başarılı 3’üncü büyükşehir belediye başkanı olurken, ilçe belediyeleri arasında ise sıralamaya giren Konya’nın tek ilçesi Beyşehir oldu. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun,  yüzde 54.7’lik başarı oranıyla 2016 yılının en başarılı büyükşehir ilçe belediye başkanları arasında 8’inci sırada yer aldı. Özaltun, 2015 yılında da aynı anket çalışmasında Türkiye’nin en başarılı büyükşehir ilçe belediye başkanları arasında 6’ıncı sırada yer almıştı.

Büyükşehir ilçe belediye başkanları sıralamasında Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu birinci, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ikinci, Bornovo Belediye Başkanı Olgun Atila üçüncü, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci 4’üncü, Keçiören Belediye Başkanı Musafa Ak 5’inci, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi 6’ıncı, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz 7’inci, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç 9’inci ve Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise 10’uncu oldu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: 2016'nın, En, Başarılı, Belediye, Başkanları, Arasında, Yer, Aldılar,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
2016'nın En Başarılı Belediye Başkanları Arasında Yer Aldılar
Yorumlar
Haber Yazılımı