Haber Detayı
23 Ocak 2021 - Cumartesi 10:15 Bu haber 5854 kez okundu
 
85 yaş üstü vatandaşlara aşı uygulanmaya başlandı
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, 85 yaş üstü vatandaşlara coronaVac aşısı uygulanmaya başlandı.
Sağlık Haberi
85 yaş üstü vatandaşlara aşı uygulanmaya başlandı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, 85 yaş üstü vatandaşlara coronaVac aşısı uygulanmaya başlandı.

İlçede, salgına karşı ilk doz CoronaVAC aşı uygulaması 103 yaşındaki Hatice Şanlı'nın evine giden ekiplerce başlatıldı.

Aşı için randevu talebi üzerine Şanlı'nın Akçabelen Mahallesi'ndeki oğluyla birlikte kaldığı evine giden Beyşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü sağlık ekipleri, Şanlı'nın önce tansiyon ve ateş ölçümünü yaptı, oksijen satürasyon testi uygulamasının ardından ilk CoronaVac aşısını uyguladı.

103 yaşındaki Şanlı, aşının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, "Heyecan yok. Allah razı olsun, devletimize milletimize zeval vermesin. Sizden de razı olsun Allah'ım mutlu etsin. Çok sevindim buraya geldiğiniz için, çok mutlu ettiniz" diye konuştu.

"NAMAZIMI KILARIM, SİZLERE, HÜKÜMETİMİZE DUA EDERİM"

Aşıdan sonra herhangi bir acı hissetmediğini dile getiren dinçliği ile dikkati çeken Şanlı, "Namazımı kılarım, abdestimi alırım, tesbihimi çeker, 'Allah' derim. Sizlere ve hükümetimize dua ederim."diye sözlerini sürdürürken, dinçliğini ise gençliğinde keçi ve koyun otlatmaya bağlı hareketli bir yaşama, yoğurdu çok yiyip süt içmesine bağladı. Şanlı, 3 oğlu, 7 torunu bulunduğunu vurguladı.

Şanlı'nın büyük oğlu Nuri Şanlı da, ibadetini hiç aksatmadan sürdürdüğünü belirttiği annesinin salgın dolayısıyla çıkacak aşıyı dört gözle beklediğini dile getirerek, "Bize ne zaman gelecek diye sürekli mevzusunu yapıyordu. 103 yaşında olmasına rağmen kendi ihtiyacını kendisi görür, yanımızda kalır. Yazın isterse hemen yakınımızdaki evine götürürüz, kışın ise sürekli yanımıza getiririz" diye konuştu.

BEYŞEHİR'DE 85 YAŞ ÜSTÜ 1200 VATANDAŞIMIZA AŞI VURULACAK

Beyşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı oluşturulan aşı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde 85 yaş ve üstü toplam bin 200 kişinin aşı olması planlanıyor. Bu grupta bugün başlayan aşı çalışmalarının hafta sonları da aralıksız sürmesi ve en kısa zamanda tamamlanması hedefleniyor.

85 yaş ve üstü kişiler 182'den randevu alıp evlerine ekipleri çağırıp aşı olabildikleri gibi, Beyşehir Devlet Hastanesi ya da aile hekimlerine de giderek aşılarını yaptırabiliyorlar.

Ekipler, aşı uygulamalarının ardından kişileri herhangi bir reaksiyon göstermesi riskine karşın yarım saat süreyle adresten ayrılmayarak takip de ediyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: 85, yaş, üstü, vatandaşlara, aşı, uygulanmaya, başlandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı