Haber Detayı
01 Kasım 2023 - Çarşamba 12:24 Bu haber 20663 kez okundu
 
Ahmet Bulut: “Namaz, hayatın ta kendisidir”
BEYŞEHİR - Beyşehir Göl Feneri tarafından düzenlenen konferansta; İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, “Namazla Diriliş” konusunda güzeli bir söyleşi gerçekleştirdi.
Güncel Haberi
Ahmet Bulut: “Namaz, hayatın ta kendisidir”

BEYŞEHİR - Beyşehir Göl Feneri tarafından düzenlenen konferansta; İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, “Namazla Diriliş” konusunda güzeli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Derneği’nin düzenlediği sosyal etkinlikler kapsamında ünlü yazarı Beyşehir’de misafir eden Göl Feneri Derneği yöneticileri, Yazar Ahmet Bulut’u Beyşehirlilerle buluşturdu. Beyşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Konferans Kur’an- Kerim tilaveti ile başlarken; açılış konuşmasını dernek başkanı Hasan Takavcı yaptı. Takavcı Göl Feneri Derneği’nin ortaya çıkışı, ve bugünkü hizmetleri konusunda bilgi verdi.

Konferansta bilgi ve deneyimlerini kendine has üslubuyla katılımcılara aktaran İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Namaz kılmanın önemi üzerine çok değerli bilgiler veren Ahmet Bulut, “Namaz, imandan sonra Rabbimizin en çok üzerinde durduğu bir ibadettir. Hz Peygamberin hayatının ayrılmaz parçasıdır. Namaz hayatın ta kendisidir. Hiç bir şekilde terkine izin verilmemiştir. Buna rağmen günümüz Müslümanlarının en çok ihmal ettiği kıymetini bilemediği bir ibadettir. Dolayısı ile karşımıza iki sonuç çıkıyor: Namazını kılamayanlar ve kıldığı halde gereken önemi veremeyenler. Namaz ibadetin başıdır. Onun devamlı bir ibadet olması için tadına ve zevkine varmalıyız.” dedi.

Namazın genç, yaşlı, hasta demeden kılınması gerektiğinin, insanın ihtiyaç duyduğu her şeyi namazda bulabileceğinin altını çizen Yazar Bulut, namazın fazileti ve insana verdiği huzuru çeşitli örneklerle anlattı.

Söyleşi sırasında yaşadığı olaylardan ve deneyimlerden de örnek veren Ahmet Bulut, salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Ahmet Bulut’un “Namazla Diriliş” konusunda yaptığı söyleşi sonunda hediye takdimi yapıldı ve kitaplarını imzaladı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Ahmet, Bulut:, “Namaz,, hayatın, ta, kendisidir”,
Yorumlar
Haber Yazılımı