Haber Detayı
13 Eylül 2021 - Pazartesi 10:49 Bu haber 6624 kez okundu
 
Akçabelen’in genç çiftçilerden "çekirdeklik kabak" ekimi
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, mahallede yaşayan gençlerin “çekirdeklik kabak” ekimi projesi kapsamında yetiştirdiği ürünlerin hasat mesaisi başladı.
Ekonomi Haberi
Akçabelen’in genç çiftçilerden

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, mahallede yaşayan gençlerin “çekirdeklik kabak” ekimi projesi kapsamında yetiştirdiği ürünlerin hasat mesaisi başladı.

Beyşehir’e bağlı Akçabelen Mahallesi’nde yaşayan bir grup genç, “genç çiftçi” projesi çerçevesinde yerleşim merkezindeki alanlarda deneme maksadıyla çekirdeklik kabak ekimi gerçekleştirdi.

Yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda ürünü yetiştiren üç genç, hasat döneminin gelmesiyle birlikte beklediklerinin de üzerinde verim elde etti.

Projeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan genç çiftçi Hüseyin Akkaş, “Mahallemizde yaşayan Sadi Çetin ağabeyimizle birlikte böyle bir projeyi yapalım istedik ve genç çiftçi arkadaşlarımız Fatih Çiftçi ve Mehmet Başoğlu ile birlikte hep beraber hayata geçirince de ürünün veriminden hayli memnun kaldık. Doğal olarak kurutma yaptığımız çekirdeğimize çevreden de alım için yoğun talepler geldi. Bu yılki deneme ekiminin olumlu geçmesinin ardından önümüzdeki ekim döneminde daha profesyonel ve ilgili kurumlara başvuruda bulunarak yöremizde bu projeyi olması gerektiği şekliyle devam ettirmek arzusundayız” diye konuştu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Akçabelen’in, genç, çiftçilerden, "çekirdeklik, kabak", ekimi,
Yorumlar
Haber Yazılımı