|
||
Akkor: Beyşehir; Türkiye Gastronomisinin Kalplerinden Birisi | ||
BEYŞEHİR - Selçuklu Mutfağı adlı yemek kitabının yazarı şef Ömür Akkor, Türk mutfağının günümüzdeki yerinin oldukça üzücü olduğunu söyledi. | ||
Eğitim-Kültür Haberi | ||
![]() |
||
|
||
BEYŞEHİR - Dünyanın en prestijli yemek kitapları ve ödülleri değerlendirme kurulu olan Gormand Cookbook Awards tarafından 'En İyi Yemek Tarihi Kitabı' ödülü alan Akkor, dünya açısından bakıldığında Türk mutfağının yerinin ilk 5'te bile yer almadığının görüleceğini söyledi. Düzenlenen amatör şefler yarışmasında jüri üyeliği yapmak üzere Beyşehir’e gelen Akkor, günümüzde dünyanın en iyi 5 mutfağını seçenlerden birkaç ismin Türkiye'ye getirilmesi halinde tablonun değişeceğine dikkat çekti. Akkor, "Bu seçimi yapanlardan birkaçını getirirsek, bizi onların dışına bile koyar, derler ki, 'bunlar bizden de üstteymiş" ifadelerini kullandı. |
||
|
||
Etiketler: BEYŞEHİR, , Selçuklu, Mutfağı, adlı, yemek, kitabının, yazarı, şef, Ömür, Akkor, |
|
||
|