Haber Detayı
18 Temmuz 2021 - Pazar 13:18 Bu haber 6152 kez okundu
 
Avşar Mahallesi’ndeki Evlerde “Sarıkız” Örümceği Korkusu
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, evlerde son dönemde artan hava sıcaklıklarıyla birlikte çok sık görülmeye başlayan “Sarıkız örümceği” aileleri tedirgin ediyor.
Güncel Haberi
Avşar Mahallesi’ndeki Evlerde “Sarıkız” Örümceği Korkusu

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, evlerde son dönemde artan hava sıcaklıklarıyla birlikte çok sık görülmeye başlayan “Sarıkız örümceği” aileleri tedirgin ediyor.

TOKİ konutlarının bulunduğu Avşar Mahallesi’nde bir apartmanın 5’inci katında görülen “Sarıkız Örümceği” paniğe neden oldu.

SON OLARAK BALKONDA FARK EDİLDİ

İkametinin balkonunda otururken halk arasında “et yiyen örümcek” olarak bilenen Sarıkız Örümceği’ni fark ettiklerini belirten ve öldürmeden önce fotoğrafını da çeken Serkan Karaaslan, “TOKİ konutlarında 5’inci katta oturuyorum. Gece saat 23.30 sıralarında ailemle birlikte balkonda otururken, su içmek için mutfağa girdim. Dönüşte eşim oturduğum sandalyenin üzerinden büyük bir örümceğin zıpladığını fark ettiğini söyledi. Balkonda bulduğumuz ve fotoğrafladığımız örümceğin Sarıkız örümceği olduğunu gördük ve öldürerek etkisiz hale getirdim. Kısa bir süre önce de haberlere konu olan ve bir arkadaşın evinin yatak odasında görülmüştü. Son zamanlarda evlerimizde bugüne kadar hiç alışık olmadığımız bu tür Sarıkız örümceği, çıyan ve değişik haşerelerin yaygınlaştığına tanıklık ediyoruz. Bu durum da ailelerimizi haklı olarak tedirgin ediyor.

İLAÇLAMA TALEBİ...

Kendi imkanlarımızla evlerimizi ilaçlattık, ilaçlıyoruz. Ama, mahalle olarak çevremizin genel bir ilaçlamadan geçirilmesinin daha yararlı olacağını düşünüyoruz. Yetkililerden bu konuda çalışma yapmalarını rica ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

Beyşehir ilçesinde, bir süre önce de bir konutta ortaya çıkan halk arasında “et yiyen örümcek” olarak bilinen Sarıkız Örümceği korku ve paniğe yol açmıştı.

Avşar Mahallesi TOKİ konutlarında ikamet eden Mehmet Hozar, gece saatlerinde uyandığında yatak odasında bir Sarıkız Örümceği olduğunu fark etmiş, kısa süreli panik yaşadıktan sonra örümceği kimseye zarar vermeden öldürmeyi başarmıştı.

Mehmet Hozar, daha sonra kaldığı ikametini ilaçlattığını belirten açıklamalarda bulunmuştu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Avşar, Mahallesi’ndeki, Evlerde, “Sarıkız”, Örümceği, Korkusu,
Yorumlar
Haber Yazılımı