Haber Detayı
28 Şubat 2024 - Çarşamba 07:58 Bu haber 32631 kez okundu
 
Bakan Uraloğlu: “Yapamayacağımız Hiçbir Sözü Vermedik”
BEYŞEHİR - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Seçimi kazanma saikiyle hemşehrilerimizi, vatandaşımızı asla kandırmadık. Yapamayacağımız hiçbir sözü vermedik" dedi.
Güncel Haberi
Bakan Uraloğlu: “Yapamayacağımız Hiçbir Sözü Vermedik”

BEYŞEHİR - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Seçimi kazanma saikiyle hemşehrilerimizi, vatandaşımızı asla kandırmadık. Yapamayacağımız hiçbir sözü vermedik" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı Beyşehir Taşıyıcılar Kooperatifi’ndeki üyeler buluşmasında Beyşehir  ve Hüyük bölgesini de yakından ilgilendiren Beyşehir-Isparta kara yolunun Beyşehir ile Hüyük ilçeleri arasında kalan 25 kilometrelik bölümün duble yol haline dönüştürülmesine yönelik yürütülen çalışmalara değinerek, proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından yatırım programına aldıracaklarını müjdeledi.

Bakan Uraloğlu, konuşmasında, Yeni Konya Antalya Karayolu’nun Antalya sınırları içerisinde bulunan Demirkapı Tüneli’nde devam eden çalışmalar hakkında da bilgiler verirken, her iki tüpün de 1 Mart 2024 itibariyle aynı anda tekrar hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

Beyşehir Taşıyıcılar Kooperatifi’ndeki üyeler buluşmasında bir konuşma yapan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu tüm ekibiyle birlikte ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Beyşehir Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Oktay Kacar, Bakan Uraloğlu’nun genel müdürlük yaptığı dönemden bu yana Beyşehir bölgesini çok iyi bildiğini ve bölge adına çok büyük hizmetlere imza attığına dikkati çekerek, “Ulaştırma adına çok büyük hizmetlerde bulunduğunun şahidiyiz” ifadelerine yer verdi.

Kacar, bu hizmetlerin duble yol çalışmaları tamamlanan Beyşehir-Konya karayolunda ve en önemlisi Beyşehir’in kızıl elması olan bir süre önce açılışı yapılan Gembos yolunda görülebileceğini dile getirerek, “Gembos yolumuzda da bizlere yardımlarını esirgemeyen bakanımıza ve karayolları yetkililerimize çok teşekkür ediyorum ve bu hizmetlerinin devamını bekliyoruz sayın bakanımızdan” diye konuşurken, bölge olarak aciliyet arz eden taleplerini de sıraladı.

Demirkapı Tüneli’nin açılmasına rağmen Antalya sınırından Konya sınırına geçildiğinde tek tüpten geçiş sağlandığını belirten ve bu durumun ciddi boyutta risk ve tehlikelere yol açtığına da dikkati çeken Kacar, “Taşımacılık yapan esnaflar olarak da ciddi boyutta sıkıntılar yaşıyoruz. Gembos yolumuzun tünelinin ikinci tüpünün de bir an önce açılmasını talep ediyoruz. Tek tüp çalışıyor, bazı sürücüler de tersten kullanmaya başladılar. Neredeyse tünellerde facia olacak. Bu durum çok ciddi riskler oluşturuyor” ifadelerine yer verdi.

Akdeniz’i İç Anadolu Bölgesi’ne bağlayan Demirkapı Tüneli’nin açılmasının ardından trafik akışının ciddi boyutta bu yeni yola kaydığını da anlatan Kacar, Aralık ve Ocak aylarında bir günde 7 bin 200 aracın tüneli kullanarak geçiş yaptığını da hatırlatarak, “Ağustos ayında 30 bin araç geçti. Bu 30 bin araç Beyşehir’den geçti. Ayrıca, Beyşehir-Isparta kara yolunun duble yol olarak tamamlanabilmesi için sadece 25 kilometrelik bir bölüm kaldı. 1,5 ay önce heyet olarak ziyaret ettiğimiz bakanımız yakından ilgilendi. Gembos yolumuzun da ihaleye çıkacağını duyduk, sevindik. Kendilerine burada herkesin huzurunda teşekkür ediyorum. Aynı hassasiyeti Beyşehir-Isparta kara yolunda da bekliyoruz bir an önce. Proje çalışmaları yapılıyor, bu yolumuzun da bir an önce ihaleye çıkarılmasını bakanımızdan bekliyoruz” dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da, konuşmasında, Bakan Uraloğlu’na bölgenin uzun yıllardan beri beklediği ve hayalini süsleyen Yeni Konya Antalya Karayolu’nun ulaşıma açılarak hizmet vermeye başlamasından dolayı teşekkür etti.

Halk arasında Gembos yolu olarak bilinen güzergahta kalan diğer çalışmaların da bir an önce tamamlanarak bitirilmesini  bölge olarak beklediklerini dile getiren Başkan Bayındır, Bakan Uraloğlu’na; “Gembos diyorum, başka bir şey demiyorum. Beyşehir’i korumaya almanızı istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, Beyşehir-Seydişehir bölünmüş kara yolunun açılışı için Konya’ya gelen Bakan Uraloğlu’nun Karayolları Genel Müdürlüğü yaptığı dönemden de bölgeyi çok yakından bildiğini vurgulayarak, “Şu anda konuştuğumuz bütün işlerde kendisinin çok büyük emeği var. Ben teşekkür ediyorum. Bakanlığa geldiği günden itibaren de Konyamızın tüm problemleriyle bakanımız çok yakınen ilgileniyor. İşte bugün yine bir yolun açılışı için bir araya geldik” diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da, konuşmasında, bakanlık olarak ulaşım yatırımlarında ülkeye çok büyük hizmetler yaptıklarını anlattı.

AK Parti olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde gerçekten hayal edilemeyecek ya da ancak hayal edilse yapılabilir projeleri hayata geçirdiklerini konuşmasında vurgulayan Uraloğlu, “Biz bunları yaptık ve şimdiye kadar da malum, bir seçim sürecindeyiz. Bunu söylemek istiyorum. Sadece seçimi kazanma saikiyle asla biz hemşerilerimizi, vatandaşımızı asla kandırmadık” dedi.

Yapamayacakları hiçbir sözü vermediklerini belirten Bakan Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bazen şu eleştirilerle karşılaştık, ‘yaa başladınız ama biraz uzun sürdü…’ Evet, bazen bunlarla karşılaşabiliyoruz, belli zorlukları yaşayabiliyoruz. Kamulaştırma problemleri olabiliyor, müteahhitin sıkıntısı olabiliyor, zeminde sıkıntılar olabiliyor vs.bazı sıkıntılar olabiliyor. Ama hiçbir işimizi Allah’ın izniyle yarım bırakmadık ve bırakmayacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki hükümetlere de, belediyelere de, Türkiye’ye de bu yakışır diye düşünüyorum.”

Konuşmasında, programda kendisinden talep edilen ulaşım ağındaki sıkıntılara da değinen Bakan Uraloğlu, Gembos yolu hattındaki Demirkapı Tüneli’nin 1 Mart 2024 itibariyle bölünmüş ve çift tüp olarak yeniden hizmet vermeye başlayacağının müjdesini vererek, “Arkadaşlarım bana iletti, ben de sizlere bunu duyuruyorum” ifadelerine yer verdi.

Tünelde, havalandırma, lamba vs. elektro mekanik işlerin yapıldığını ve buradaki eksikliklerin tamamlandığını vurgulayan Uraloğlu, “Bundan sonra da artık orayı iki gidiş, iki geliş olarak bir daha kapatmamak üzere açıyoruz.”diye konuştu.

Beyşehir-Isparta Kara yolunun Beyşehir ile Hüyük arasında kalan 25 kilometrelik kısmın bölünmüş yol yapılması yönündeki taleplere ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, “Talepler var; Beyşehir-Isparta yolunun yapılması noktasında… Bazı projeler var, onların proje çalışmalarını yürütüyoruz. Bittiğinde, yatırım programına da alıp o ihtiyaçları da karşılayacağız” diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, üyeler buluşmasının ardından beraberindekilerle sanayi sitesinde bazı esnafları da ziyaret ederek sohbet etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Bakan, Uraloğlu:, “Yapamayacağımız, Hiçbir, Sözü, Vermedik”,
Yorumlar
Haber Yazılımı