Haber Detayı
03 Ocak 2022 - Pazartesi 14:01 Bu haber 3427 kez okundu
 
Başkan Altay: KOMEK ile Üretime ve İstihdama Katkı Sağlıyoruz
Konya’nın istihdamına ve sosyal hayatına sağladığı katkıyla öne çıkan Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde açılan Üç Boyutlu Yazıcı ile Temel Seviye Kumanda ve PLC eğitimleri kursiyerlerden ilgi görüyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Başkan Altay: KOMEK ile Üretime ve İstihdama Katkı Sağlıyoruz

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK), istihdama katkı sağlamaya ve kursiyerlerin sosyal yönlerini geliştirmeye devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, meslek edindirme alanında Türkiye’ye model olan KOMEK’in bugüne kadar 400’den fazla branşta 1 milyondan fazla kursiyere eğitim verdiğini söyledi. KOMEK’in Konya’da çok önemli bir fonksiyonu icra ettiğini kaydeden Başkan Altay, özellikle açtıkları yeni nesil kurslarla hem ara eleman ihtiyacının giderilmesine hem de üretime ve istihdama katkı sağlamaya devam ettiklerini ifade etti. Başkan Altay, “Bugüne kadar açtığımız kurslara katılan hemşehrilerimiz kendilerini geliştirmenin yanında üretmenin, iş sahibi olmanın da mutluluğunu yaşadı. Teknolojinin gelişimine bağlı olarak her yıl farklı branşlarda kurslar açarak hemşerilerimizin kendisini geliştirmesine imkan tanıyoruz. Üç Boyutlu (3D) Yazıcı ile Temel Seviye Kumanda ve PLC Kursları da bunlar arasında. Yeni nesil branşların ilgi görmesinden ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Bu kurslarda eğitim alan kursiyerlerimiz mezun olduktan sonra ya kendi iş yerlerini kuruyor ya da yetişmiş eleman olarak sanayide üretim sürecine katılıyor.” dedi.

3D YAZICI KURSU

3D yazıcılarla evlerinde üretim yapmak isteyen kursiyerler, ilk olarak uzaktan eğitimle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen teorik eğitimlerini tamamlıyor. Kursiyerler daha sonra KOMEK Alaaddin Kurs Merkezi’nde katıldıkları uygulamalı eğitimlerle Üç Boyutlu Yazıcı ile nasıl üretim yapacaklarını öğreniyor.

TEMEL SEVİYE KUMANDA VE PLC EĞİTİMİ

Temel Seviye Kumanda ve PLC kursuna katılan kursiyerler, Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde uygulamalı eğitimlere katılarak PLC\'nin temeli olan kumanda kontrollerini öğreniyor. Kumanda kontrollerinin tamamlanmasının ardından PLC\'yi tanıyan kursiyerler, kurs tamamlandığında ise kumanda sistemleri tasarlayıp temel seviyede PLC kontrolü yapabilecek seviyeye geliyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Altay:, KOMEK, ile, Üretime, ve, İstihdama, Katkı, Sağlıyoruz,
Yorumlar
Haber Yazılımı