Haber Detayı
14 Haziran 2023 - Çarşamba 00:31 Bu haber 12335 kez okundu
 
Beyşehir ADEM Sergisi Göz Doldurdu
BEYŞEHİR - Beyşehir Aile Destek ve Eğitim Merkezi (ADEM) tarafından yıl sonu sergisi düzenlendi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir ADEM Sergisi Göz Doldurdu

BEYŞEHİR - Beyşehir Aile Destek ve Eğitim Merkezi (ADEM) tarafından yıl sonu sergisi düzenlendi.

Beyşehir İlçe Kaymakamlığı’na bağlı olarak bir süre önce faaliyetine başlayan ADEM’in yıl sonu sergisinde kursiyer kadınlar tarafından farklı branşlarda özenle hazırlanan el emeği, göz nuru eserler yer aldı.

Atatürk Anıtı meydanında gerçekleştirilen açılış programına katılan Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, ADEM’lerin bölgesi için de yeni kurulan bir kurum özelliği taşıdığına dikkati çekerek, “Bakanlığımızın aldığı karar gereği, Konya’da pilot olarak Ereğli ve Beyşehir’de kurulması istendi. Hemen çalışmalara başladık. Şubat ayından itibaren ise yerini belirleyip personel alımı yapılarak faaliyetlerine başladı” dedi.

Beyşehir ADEM’in kısa zaman içerisinde büyük bir mesafe kat ettiğine vurgu yapan Kaymakam Akpınar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çok ciddi yol alındı. Gerçekten önemli bir boşluğu dolduran kurumlar. HEM’imiz var bu yönde hizmet veren, Büyükşehirimize bağlı KOMEK var ama doğrudan dezavantajlı kesimlere, özellikle kadın ve çocuklara yönelik bir hizmet olduğu için önemli bir boşluğu doldurdu ilçemizde de. İnşallah Beyşehir’de de güzel hayallere, güzel hizmetlere vesile olur. Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durmasında, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmasında önemli roller üstlenir.”

Konuşmaların ardından kadın kursiyerlere sertifikaları Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Hüyük Kaymakamı Hasan Çimer, Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İbrahim Akyüz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muhsin Başkaya, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Türken, AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin ve protokol mensupları tarafından verildi.


Ardından açılış, kurdela kesilerek yapılırken protokol üyeleri ve davetliler yıl sonu sergisini gezerek gözler önüne serilen çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı. Serginin iki gün açık kalacağı öğrenildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, ADEM, Sergisi, Göz, Doldurdu,
Yorumlar
Haber Yazılımı