Haber Detayı
08 Eylül 2021 - Çarşamba 10:28 Bu haber 4261 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının 1.oturumu yapıldı.
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezinde yapılan Eylül ayı toplantısı, Belediye Başkanı Adil Bayındır’ın yönetiminde gerçekleştirdi. Toplantıda 16 gündem maddesi karara bağlandı.
Güncel Haberi
Beyşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının 1.oturumu yapıldı.

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezinde yapılan Eylül ayı toplantısı, Belediye Başkanı Adil Bayındır’ın yönetiminde gerçekleştirdi. Toplantıda 16 gündem maddesi karara bağlandı.

Toplantıda konuşan Başkan Bayındır, “Önümüzdeki Eylül, Ekim, Kasım aylarını doğru kullanarak şehrimize, hizmet etmeye gayret ediyoruz. Şehrimde özellikle istihdam meselelerini çözmeye gayret ediyoruz. Söz verdiğimiz gibi şehrimizde birçok fabrika yapıldı. Organize sanayimizde sürekli yatırımcı teklifleri alıyoruz. İnşallah Gembos yolumuzun açılmasıyla aklımdaki birçok plan rayına oturacak. Beyşehir’in büyüme hızını birkaç yıl içinde ivme kazanacak.

Buradan meclisin huzurunda Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış’a teşekkür ediyorum. Huğlu ve Üzümlü mahalleleriyle ilgili yapılması planlanan bir gelişme yaşadık. İnşallah önümüzdeki günlerde şekillendirerek sizlerle paylaşacağım. Bugün yarın Huğlu ve Üzümlü adına iyi şeyler olacak” şeklinde konuştu.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Eylül ayı olağan meclis toplantısında Beyşehir Gölü üzerinde olan sulama yükünün azaltılması gerektiğini vurgulayarak açıklamalarda bulundu.

Başkan Bayındır, “Beyşehir Gölü son günlerde kuraklıklarda ve sürekli söylediğimiz yanlış sulama politikalarından dolayı ciddi anlamda su kaybına uğruyor. Türkiye’nin su politikasını daha derli toplu şekilde israf etmeden kullanma mücadelesinin verilmesi gerekiyor. Beyşehir Gölünün kaynakları çoğaltmak gerekiyor. Suyun dengesini bozmadan, yaradanın çizdiği ırmakların önünü kesip göletler yapmamak lazım. Diğer ilçelerden milletvekillerimize laf söylemeleri ve bizim kırmızı çizgimiz olan Göl su seviyesinin 1122,40 kotuna tepki göstermeleri yanlış bir davranıştır. Beyşehir Gölünün hali ortada Karapınar, Karatay, İsmil, Çumra ve Bozkır Sulama Birlik Başkanlarının en çok ilgilenmesi ve sahip çıkması gerektiği günler, işte bu günlerdir.

Kaynak gelmeden su verilemeyeceğini anlamalılar, bizde anlatmalıyız. Kavga dövüş ederek değil o iş bilimsel olarak anlatmalıyız. Ermenek’ten gelen kolektörlerin çoğaltılarak biran önce Konya ovasının sulamasını Beyşehir gölüne 60 yük vermek yerine 40’a 35’lere indirmek lazım ve 1123,40 kotuna taşımamız lazım. Her Beyşehirlinin gündemi bu olmuştur” dedi.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi, Eylül, ayı, olağan, meclis, toplantısının, 1.oturumu, yapıldı.,
Yorumlar
Haber Yazılımı