Haber Detayı
19 Ocak 2022 - Çarşamba 11:58 Bu haber 5371 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi’nden Öğrencilere Karne Hediyesi
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından sömestr tatil hediyesi olarak ilçedeki ilkokul öğrencileri sinema ile ödüllendirildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Belediyesi’nden Öğrencilere Karne Hediyesi

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından sömestr tatil hediyesi olarak ilçedeki ilkokul öğrencileri sinema ile ödüllendirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, 2 haftalık yarıyıl tatili kapsamında öğrencilere, karne hediyesi olarak ‘Kesişme: İyi ki Varsın Eren’ isimli sinema bileti hediye etti. Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezinde bulunan sinemaya koşan öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi.

Başkan Bayındır konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuklarımıza hem eğlenceli hem faydalı olması açısından, böyle bir hediyede karar kıldık. Yüzlerce öğrencimiz sinemaya giderek filmi izledi.

 

Gösterideki film, 11 Ağustos 2017 günü Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lılar ile Türk güvenlik güçlerinin girdiği çatışmada PKK üyelerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Eren Bülbül ve onu korumaya çalışırken öldürülen Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in hayat hikâyesini konu alıyor. Bu ülkede bayrağı vatanı ve devleti için canını seve seve ortaya koyan Eren Bülbül’lerin olduğunu biliyorum.

Bu yapıtın, Devlet bütünlüğünün önemini yavrularımıza aşılamak, vatan, millet ve toprak bilinci hafızalarında iz bırakması açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Öğrencilere bu tür jestlerimiz ilerleyen süreçlerde de devam edecek” dedi.

FİLM ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERDEN TAM NOT ALDI

Duygu dolu anların yaşandığın etkinlikte öğrenciler, filmin çok anlamlı ve güzel olduğunu belirterek Beyşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim ifadelerini kullandılar.

Sosyal Bilgiler öğretmeni Mustafa Ay da, “İlçemizde böyle bir kültürel etkinliğin düzenlenmesi noktasında bu imkânları sağlayan tüm yetkili kişilere teşekkürlerimizi iletiyoruz. Eren de model olmuş bizim çocuklarımız da vatan ve millet aşkını bu toprakların bize şehitlerimizin aziz hatırası olduğunu kanlarıyla yoğurarak bize bıraktığını anlatan bu değerleri yaşayan bu değerleri hayata uygulayan model bir gencimiz çocuğumuz. Gerektiği zaman seve seve vatan için canını verebilecek nice Erenler olduğunu farkındalık oluşturması açısından bizim çocuklarımıza bu değerleri milli ve manevi değerleri tekrar hatırlatan güzide bir insanımız. Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun. Biz bu değerleri duygu anlamında öğrencilere bu film kadar yaşatamıyoruz. Filmi izledikten sonra çocuklarımız gönüllerinde bu duyguları hissediyor. Bu açıdan yeni vizyona girmiş bu filmi ilçemizde öğrencilerimize izlemesine vesile olan yetkililere teşekkür ediyorum.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi’nden, Öğrencilere, Karne, Hediyesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı