Haber Detayı
06 Ocak 2020 - Pazartesi 11:25 Bu haber 4751 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi’ne Ankara’da “Yılın hayata saygılı gençliğe örnek belediyesi” ödülü verildi.
BEYŞEHİR - Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşen Kayseri, Galatasaray, Abdurrahman Paşa, Vefa, Trabzon, İstanbul Lisesi öğrencilerinin anısına düzenlenen “Bu ülkeye renk katanlar, gençliğe örnek olanlar 2019 yılı ödülleri” sahiplerini buldu.
Güncel Haberi
Beyşehir Belediyesi’ne Ankara’da “Yılın hayata saygılı gençliğe örnek belediyesi” ödülü verildi.

BEYŞEHİR - Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşen Kayseri, Galatasaray, Abdurrahman Paşa, Vefa, Trabzon, İstanbul Lisesi öğrencilerinin anısına düzenlenen “Bu ülkeye renk katanlar, gençliğe örnek olanlar 2019 yılı ödülleri” sahiplerini buldu.

Emekli öğretmenlerden oluşan 5 aktivist (A5A) tarafından Ankara’da Batıkent Yeni Mahalle’deki Meydan AVM Bengier salonunda düzenlenen ödül töreni programında Niğde’nin Çiftlik İlçe Belediyesi ile birlikte “Yılın hayata en saygılı, gençliğe örnek belediyesi” olarak seçilen Beyşehir Belediyesi’ne ödülü verildi.

Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır adına ödülü programa katılan Beyşehir Belediyesi Kültür İşler Müdürlüğü, Kültür Etkinlikleri Sorumlusu Mustafa Büyükkafalı aldı.

Plaketi alan Büyükkafalı, yaptığı konuşmada, “Beyşehir Belediyesi adına almış olduğumuz bu ödülden çok memnun oldum. Belediyemizi bu ödüle layık görenler ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşan Ankaralı 5 Aktivistin Kurucusu Yavuz Selim Sarıcı ise, sağlıklı ve mutlu bir gençliğin oluşmasına dikkat çekmek için çaba gösterdiklerini dile getirerek, “Bizler emekli öğretmenlerden oluşan bir grubuz. Yanımızda aktivist çocuklar ve gençler de var. İstiyoruz ki, sağlıklı ve mutlu bir gençlik oluşsun. Türkiye’de buna dikkat çekmek istiyoruz. Bu konuda güzel duyguları olan insanları bir araya getirmeye çalışıyoruz. En çok gençliğe yönelik aktiviteler yapıyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız aktiviteler şunlardı; çölleşmeye karşı Anadolu’da 5 bin kilometre adlı bir aktivite yaptık. Daha sonra ‘gençlik için çalışanlar’ adlı ulusal 5 kez ödül törenleri düzenledik. Ankara liseler arası sigaraya karşı yaşama sevinci festivalleri düzenledik. Bu da 10 yıl boyunca devam etti. Bunun gibi aktiviteler yapmaya da devam ediyoruz” şeklinde sözlere yer verdi.

BEYŞEHİR BELEDİYESİ’NE NİÇİN BU ÖDÜL VERİLDİ?

Sarıcı, Beyşehir Belediyesi’ne neden böyle bir ödül verdiklerine ilişkin olarak ise; “Beyşehir ve Beyşehir Gölü’nün hayranıyım. Ama ondan önce Beyşehir Belediyesi’nin son günlerde sokaktaki hayvanları korumak için yaptığı çalışmaya hayran kaldık. Ödülü seçerken Ankara’da 6 tane lisenin öğrencileri ile değerlendirme yaparak hayvanlara barınak yaptığı ve örnek olduğu için bu ödüle layık gördük. Diyeceksiniz ki hayvanlara barınak yapmak bu kadar önemli mi? Bizlerce ve gençlerce önemli. Çünkü artık Türkiye’de hayata saygı kültürü olsun istiyoruz. Kadınlara saygı, hayvanlara saygı, gençlere çocukların geleceğine saygı gibi bu anlamda Beyşehir Belediyesi’nin yaptığı davranışı örnek olarak ele aldık. Bu yüzden belediyemizi bu törene davet ettik” dedi.

Törende, yılın gençliğe, eğitime değer veren, gençliğe örnek belediyeleri, yılın gençliğe örnek sanatçısı, yılın sporcusu, yılın gençliğe değer veren gazetesi, yılın gençliğe örnek kahramanları, yılın gençliği savunan televizyon programı, yılın öğretim görevlisi, yılın öğretmen yetiştiren saygın kurumu, yılın gençliğe örnek öğretmeni, yılın gençliğe örnek çalışkan hanımefendisi, beyefendisi, yapıcı insanı, aktivist insanı, eğitim kurumu, yılın lisesi, yılın gençliğe örnek kuruluşu, yılın örnek iyi insanı, yılın gençliğe örnek çalışanı ödülleri de sahiplerini buldu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi’ne, Ankara’da, “Yılın, hayata, saygılı, gençliğe, örnek, belediyesi”, ödülü, verildi.,
Yorumlar
Haber Yazılımı