Haber Detayı
28 Kasım 2023 - Salı 19:50 Bu haber 90116 kez okundu
 
Beyşehir CHP'de Şenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Oldu
BEYŞEHİR - Beyşehir'de eczacı Rıdvan Şenyurt, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beyşehir İlçe Teşkilatı'na Beyşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunda bulundu.
Siyaset Haberi
Beyşehir CHP'de Şenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Oldu

BEYŞEHİR - Beyşehir'de eczacı Rıdvan Şenyurt, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beyşehir İlçe Teşkilatı'na Beyşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunda bulundu.

CHP Beyşehir İlçe Başkanı olarak görev yaparken bu görevinden 28.dönem Konya milletvekili adayı olması dolayısıyla istifa eden Rıdvan Şenyurt,  31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Beyşehir Belediye Başkanlığı görevine talip oldu.

Şanyurt, ilçe teşkilatına aday adaylığı müracaatını gerçekleştirdi.

CHP Beyşehir İlçe Başkanı Sefa Akar, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi adaylık başvurusunda bulunan Şenyurt'un müracaatı ile ilgili olarak, "Ülkemize, şehrimize ve partimize hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

Rıdvan Şenyurt Kimdir?

1974 yılında Almanya'nın Nürnberg şehrinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Konya'nın Beyşehir ilçesinde tamamladı. Yükseköğrenim hayatına 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nde başladı.

Aynı yıl sınava girip İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kazandı ve 1998 yılında mezun oldu. 2009-2011 yılları arasında Anadolu Üniversitesi AÖF Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi okudu. İstanbul'da bulunan Gedik, Esenyurt ve Yeditepe üniversitelerinde Psikoloji ve Siyaset dalında birçok eğitimlere ve zirvelere katılan Şenyurt; sertifika, katılım ve başarı belgeleri almaya hak kazandı.

Şenyurt halen Kapadokya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'nde yüksek lisans ve İstanbul Üniversitesi'nde Kültürel Miras ve Turizm bölümünde eğitim almaktadır.

25 yıldır eczacılık yapan Şenyurt, 2015 yılında CHP ilçe başkanı olarak siyasi başladı ve 2022 yılında milletvekilliği aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Aynı zamanda ADD üyesi olan Şenyurt, evli ve 3 çocuk sahibi ve B1 seviyesinde Fransızca bilmektedir.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, CHP'de, Şenyurt, Belediye, Başkan, Aday, Adayı, Oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı