Haber Detayı
04 Aralık 2021 - Cumartesi 10:11 Bu haber 5875 kez okundu
 
Beyşehir’de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Güncel Haberi
Beyşehir’de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlamalarda kürsüye gelen Kamil Akkanat Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Nejdet Ünaldı, “Engelli kardeşlerimiz için farkındalık oluşturabilmek, onlarla empati yapabilmek adına bu programı hazırlamış bulunuyoruz. Katılımlarınızdan dolayı tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ise, özel okul öğrencilerinin her sıkıntı ve ihtiyaçlarında, zor anlarında her zaman yanlarında olduklarını belirterek, “Hedeflerini kolaylaştırmaya her zaman hazırım” ifadelerine yer verdi.

Bayındır, özel öğrenciler arasından da ülke ve devlet adına bilim adamları yetişmesini beklediklerini dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizlerle birlikte yaşamaya, sizleri yakından tanımaya, hedeflerinizi kolaylaştırmaya, aramızdaki engelleri kaldırmaya her zaman varım. O samimi duygular içinde görüştüğümüz zaman bize sarılan yavrular aslında bize öyle dersler veriyor ki, sabah kalktığınızda siz engelli olmayasınız diye bize samimi saf duygularla sarılıyorlar. İçinizden ülke adına ve devlet adına bilim adamları bekliyoruz. Şu girişte tabloları gördükten sonra dedim ki bu çocuklar bizim geleceğimiz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Size sahip çıkarsak, sizinle aramızdaki engelleri kaldırır ve sizin yolunuzu açarsak sizi daha iyi eğitim alanlarına taşırsak ümit ediyorum ki, dünyaya Beyşehir’in adını duyurup bu şehrin yarınları siz olacaksınız.

Özel yavrularımızın bugün değil hep yanlarında olacağız. Şöyle bir örnek vermek istiyorum; İlçemizin her alanında, özellikle eğitim ve istihdam alanlarında her zaman destek vermekten hiç arka kalmayan Akkanat ailesi bizlere büyük örnektir. Kamil Akkanat Özel Eğitim ve Uygulama Okulunu inşa eden Ali Akkanat ve Kamil Akkanat’a milletçe teşekkür ediyorum. Onlar iyi ki varlar”

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir de konuşmasında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün önemine dikkat çekti. Bu günün neden engelliler günü olarak kutlandığından söz eden Özdemir, “3 Aralık günü 1992 yılından beri dünya engelliler günü olarak anılmaktadır. Bugünün amacı, toplumun engelliler konusunda dikkatini çekmek ve daha duyarlı olmalarını sağlamaktır” sözlerine yer verdi.

Kutlamalarda, özel öğrenciler için hazırlanan işaret dili klibi izlenirken, ront ve dans gösterileri beğeni topladı.

Özel öğrencilerin sahnelediği 7 cüceler gösterisi ve ritim çalışmasının ardından etkinlik konser programı ile sona erdi.

Öte yandan, etkinlik çerçevesinde, kültür merkezinde sergilenen özel öğrencilerin Kamil Akkanat Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Ümmahani Yakar’ın nezaretinde hazırladığı görsel çalışmalar da beğeni topladı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de,, 3, Aralık, Dünya, Engelliler, Günü, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı