Haber Detayı
02 Ağustos 2022 - Salı 10:21 Bu haber 6017 kez okundu
 
Beyşehir'de Atış Tutkunları, Silahları Spor İçin Sıktılar
BEYŞEHİR - Türkiye’nin atış tutkunları, Beyşehir’in önde gelen av tüfeği üretim merkezi olan Huğlu Mahallesi’nde düzenlenen geleneksel tek kurşun atış müsabakalarında bir araya geldi.
Spor Haberi
Beyşehir'de Atış Tutkunları, Silahları Spor İçin Sıktılar

BEYŞEHİR - Türkiye’nin atış tutkunları, Beyşehir’in önde gelen av tüfeği üretim merkezi olan Huğlu Mahallesi’nde düzenlenen geleneksel tek kurşun atış müsabakalarında bir araya geldi.

Huğlu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 7.Geleneksel Tek Kurşun Atış müsabakaları 31 Temmuz Pazar günü Huğlu Mahallesi Atış Poligonunda gerçekleştirildi.

45 ilden çok sayıda atış tutkununun katıldığı yarışlarda farklı kategorilerde atış müsabakaları yapıldı.

Dereceye giren atıcılara ise çeşitli ödüller verildi, av tüfekleri hediye edildi.

Huğlu Kültür ve Dayanışma Derneği organizasyonunda Huğlu Avcılar ve Atıcılar Derneği ile Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’nin ana sponsorluğunda ve Huğlulu firmaların destekleri ile düzenlenen 7.Geleneksel Tek Kurşun Atış Müsabakaları’na katılım yoğun oldu.

Yarışmada, 52 metre sabit hedef, 37 metre Pet şişe atışı, 35 metre hareketli domuz atışı, 35 metre bayanlar sabit atışı, 35 metre çocuklara havalı tüfek atışı, 30 metre tavşan atışı, 80 metre gong atışı, 80 metre süper final atışları gerçekleştirildi.

Huğlu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nail Gökhaba, “Huğlu, kendine yakışanın en iyisini yaptı. Türkiye’nin 45 ilinden ve bölgenin her yerinden gelen atış tutkunlarının katıldığı geleneksel yarışımıza Huğlu bir kez daha ev sahipliği yaptı” derken, Huğlu Mahallesi Muhtarı Mehmet Harman ise,atış müsabakalarının kazasız belasız bir şekilde tamamlanmasının sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Harman, “Tek kurşun atışlarında Türkiye’nin en büyük organizasyonunu gerçekleştirdik. Huğlu halkının yediden yetmişine kenetlenerek görev alma azmi bir başka güzeldi. Emeği geçen dernek başkanımız Nail Gökhaba Bey’e ve yönetimine, ana sponsorumuz, her daim gücünü yanımızda hissettiren büyük çınar ağacımız Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’ne, yönetim kurulu başkanı Naci Tanık Bey’e ve yönetimine, Huğlulu firmalarımıza, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay ile Beyşehir Belediye Başkanımız Sayın Adil Bayındır ve AK Parti İlçe Başkanımız Sayın Recep Elkin Bey’e katkı ve her tülü destekleri için Huğlu halkımız adına sonsuz teşekkür ediyordu” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Atış, Tutkunları,, Silahları, Spor, İçin, Sıktılar,
Yorumlar
Haber Yazılımı