Haber Detayı
04 Haziran 2021 - Cuma 14:09 Bu haber 8275 kez okundu
 
Beyşehir’de Bir İlk!
BEYŞEHİR - Beyşehir Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Hafızlık Eğitimi veren ve Dil Sınıfı uygulaması yapılan program okulları arasına dâhil edildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de Bir İlk!

BEYŞEHİR - Beyşehir Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Hafızlık Eğitimi veren ve Dil Sınıfı uygulaması yapılan program okulları arasına dâhil edildi.

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile İl, İlçe Müftülüklerinin ortaklaşa uyguladığı “Okul Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” ile beraber okul ortamından uzak kalmadan kendi akranlarıyla aynı ortamda bulunarak hafızlık yapmalarını sağlamaktadır.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında İlçemiz Beyşehir Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu Hafızlık 5. sınıfta öğrenim görecek erkek öğrencilerin seçimine ilişkin Hafız Öğrenci Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi Seviye Belirleme Sınavı müracaatları 21 Mayıs - 23 Haziran 2021 tarihleri arasında hafızlık projesinin resmi web sitesi olan https://hafiziho.meb.gov.tr/ adresinden online olarak gerçekleştirilecek olup, Hafız Öğrenci Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi Seviye Belirleme Sınavı 30 Haziran 2021 Çarşamba günü 11:00’de Beyşehir Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu’nda alınacak Pandemi tedbirleri çerçevesinde yapılacaktır.

Okulumuz Hafız Öğrenci Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi kapsamında Beyşehir, Derebucak, Hüyük ilçeleri başta olmak üzere çevre il, ilçelerden müracaat eden öğrenciler sınava alınacaktır. Yazılı sınavda başarı şartı sınav sonucu başarı sırasına göre ilk 80 öğrenci alınacak olup, uygulanacak olan kursa katılmaya ve kurs sonu yapılacak mülakat sözlü sınavına girmeye hak kazanacaktır.

Kurs sonunda yapılacak mülakat sınavında başarı sırasına göre ilk 40 öğrenci 2021-2022 Eğitim öğretim yılında Pansiyonda Yatılı veya gündüzlü olarak örgün eğitim ile birlikte hafızlık sınıfı eğitimine alınmaya hak kazanacaktır. Diğer 40 öğrencimiz ise haftada dokuz saate kadar yabancı dil (İngilizce) ağırlıklı eğitim verilen sınıflarda öğrenimlerine devam edeceklerdir.

Pandemi tedbirleri doğrultusunda hafızlık eğitimi online veya yüz yüze yapılabilecek olup bulaş riskini en aza indirgeyecek tedbirler uygulanacaktır.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Bir, İlk!,
Yorumlar
Haber Yazılımı