






|
||
| Beyşehir’de Çiftçilerle Bilim ve Sektör Buluştu | ||
| BEYŞEHİR - KGTÜ ve Konya Şeker İş Birliğiyle Beyşehir’de Çiftçi Buluşması Gerçekleştirildi | ||
| Ekonomi Haberi | ||
![]() |
||
| |
||
BEYŞEHİR - KGTÜ ve Konya Şeker İş Birliğiyle Beyşehir’de Çiftçi Buluşması Gerçekleştirildi Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) ile Konya Şeker A.Ş. iş birliğinde Beyşehir ilçesinde düzenlenen Çiftçi Buluşması, bölgedeki üreticilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Program, tarımsal üretimde verimliliğin artırılması, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması ve çiftçilerin güncel bilimsel ve teknolojik gelişmeler hakkında bilgilendirilmesi amacıyla düzenlendi.
Etkinlikte akademik bilgi ile sektör deneyimi bir araya getirilerek üreticilerle bilgi paylaşımı yapıldı. Katılımcılara, iklim değişikliğinin tarımsal üretime etkileri, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı ve modern tarım teknikleri hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Programda, iklim değişikliği nedeniyle yağış rejiminde meydana gelen değişimlerin tarımsal üretimde yol açtığı sorunlar ele alındı. Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nün mevcut durumu ve geleceği de gündeme taşındı. Artan sıcaklıklar, azalan yağışlar ve yoğun su kullanımı nedeniyle göl su seviyelerinde yaşanan düşüşün hem ekolojik hem de sosyoekonomik etkileri değerlendirildi.
Çiftçi buluşmasında üreticilerle birebir görüşmeler yapılarak sahada karşılaşılan temel sorunlar masaya yatırıldı ve çözüm önerileri paylaşıldı. Yetkililer, üniversite–sanayi iş birliğinin tarımsal kalkınma açısından stratejik önem taşıdığını vurgulayarak, bilimsel araştırma sonuçlarının saha uygulamalarıyla bütünleştirilmesinin üretici refahına ve ulusal tarım politikalarına katkı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Konya Şeker A.Ş. ve Tohum ve Bitki Sağlığı Kliniği iş birliğiyle yürütülen araştırmalar kapsamında bölgede yaygın görülen bitki hastalıkları ve mücadele yöntemleri hakkında üreticilere bilgiler aktarıldı. Bu tür etkinliklerin çiftçilerin güncel ve güvenilir bilgiye doğrudan erişimini kolaylaştırdığı belirtildi.
Beyşehir Çiftçi Buluşması’nın bilinçli tarımsal uygulamaların yaygınlaştırılmasına katkı sağlaması ve bölgesel tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini desteklemesi bekleniyor. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile Konya Şeker A.Ş.’nin önümüzdeki dönemlerde benzer etkinliklerle üreticilerle buluşmayı sürdüreceği bildirildi. |
||
|
||
| Etiketler: Beyşehir’de, Çiftçilerle, Bilim, ve, Sektör, Buluştu, |
|
|
||
|











