Haber Detayı
25 Haziran 2021 - Cuma 14:24 Bu haber 5044 kez okundu
 
Beyşehir'de Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerine Portatif Ağıl Desteği
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, küçükbaş hayvancılık yapan besiciler yeni bir devlet desteğinden daha istifade edebilecek.
Ekonomi Haberi
Beyşehir'de Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerine Portatif Ağıl Desteği

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, küçükbaş hayvancılık yapan besiciler yeni bir devlet desteğinden daha istifade edebilecek.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Konya’nın küçükbaş hayvancılıkta da önemli merkezlerinden birisi olan Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren küçükbaş hayvan yetiştiricileri için Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı desteğiyle hayata geçirilecek yeni bir projeyi hayata geçirebilmek için çalışma başlattı.

“Beyşehir’de KOP ile küçükbaş hayvan refahı artıyor” projesi kapsamında ilçe genelinde faaliyet gösteren 18 küçükbaş hayvan yetiştiricisi besiciye özel üretim portatif ağıl desteği sağlanacak.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kaya, yaklaşık toplam maliyeti 1 milyon liraya ulaşan proje kapsamında destekten yararlanmak isteyen besicilerin sahip olacakları portatif ağılların yüzde 30’luk bir kısmı için ücret ödeyeceğini belirterek, kalan kısmının ise hibe desteği olarak karşılanacağını belirtti.

Kaya, taşınabilir 240 metrekare alanı kaplayan portatif ağıllarda aynı anda 200 koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvanın beslenebileceğini belirterek, “Bu portatif ağıllar aynı zamanda ısı yalıtımlı. Yani yazın sıcak, kışın da içerisindeki küçükbaş hayvanları koruyacak bir izoleye sahip. Dolayısıyla portatif ağıllar daha iyi ısı yalıtımı sağladığı için hayvan ölümlerinin de önüne geçilecek. Bu ağıllar nakledilebilme özelliğine sahip olduğu için de meradaki ot durumuna göre üreticiler istedikleri yere taşıyabiliyor. İçerisinde kaba yemlik, suluk ve 4 adet de padoğu bulunacak. En az 100 küçükbaş hayvana sahip besicilerin yararlanabilmek için başvuracağı projeden istifade etmek isteyenler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze başvuruda bulunabilir. Başvuru şartlarıyla ilgili bilgiler hem kurumumuzdan hem de köy muhtarlıklarımızdan öğrenilebilir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Küçükbaş, Hayvan, Yetiştiricilerine, Portatif, Ağıl, Desteği,
Yorumlar
Haber Yazılımı