Haber Detayı
03 Kasım 2021 - Çarşamba 12:40 Bu haber 6040 kez okundu
 
Beyşehir'de Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de İhsan Kabadayı Ortaokulu tarafından düzenlenen 4006 TÜBİTAK bilim fuarlarının açılışı gerçekleştirildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de İhsan Kabadayı Ortaokulu tarafından düzenlenen 4006 TÜBİTAK bilim fuarlarının açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk; “yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra bir açılışımızı gerçekleştireceğiz. Bu zaruri vermiş olduğumuz aralar, malumunuz dünya genelindeki Kovid 19 kaynaklı, ama 2021-2022 yılına inşallah bomba gibi girdik. Gayet iyiyiz, gayet iyi gidiyoruz, pandemi sürecini iyi yönetiyoruz hep birlikte, velilerimizle, öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle. Bu yılda geçtiğimiz yıldan müracaatımız olan TÜBİTAK projemiz 3 tane idi. Bunlardan bir tanesi İhsan Kabadayı Ortaokulu idi. Buradan İhsan Kabadayı Ortaokulu ailesini kutluyorum. Ben bu fuar açılışının, kermesin, okulumuza, şehrimize ve vatanımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Fuar kurdelesinin kesiminin ardından, Fuarı gezen davetlilere öğrenciler tarafından bilgi verildi. Danışman öğretmen ve öğrencilerinin aylar öncesinden araştırıp geliştirdikleri projeleri katılımcılara tanıttılar. Katılımcılardan gelen soruları rahatlıkla cevaplayan işin öznesi olan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu.

Bilim Fuarı devam ederken öğrenci ve velilerin hazırladığı yiyecek kermesi de okul bahçesinde öğrencilerin beğenisine sunuldu.

Okul öğrencilerinin bilimsel çalışmalarının sergilendiği fuarların açılışına kurum müdürleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Tübitak, 4006, Bilim, Fuarı, Açıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı