Haber Detayı
22 Mart 2023 - Çarşamba 23:55 Bu haber 8654 kez okundu
 
Beyşehir’de Yeni Yapılan Ravza Camii İbadete Açıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir Müftülüğü'nün koordinesinde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan cami için açılış töreni düzenlendi.
Güncel Haberi
Beyşehir’de Yeni Yapılan Ravza Camii İbadete Açıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir  Müftülüğü'nün koordinesinde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan cami için açılış töreni düzenlendi.

Beyşehir Yenimahalle’de mevcut Ravza camisinin küçük gelmesi nedeniyle, hayırseverler tarafından  yenisi yapılan Ravza camii dualarla ibadete açıldı.

Açılışa Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Belediye Başkanı Adil Bayındır, siyasi Parti temsilcileri, muhtarlar, din görevlileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılışta konuşan Dernek Başkanı İsmail Ayvacı; hayırseverlerin desteğiyle 2,5 yılda cami inşaatını tamamlayarak hizmete açıldığını söyledi.

Beyşehir Müftüsü Veysel Kükrek’te yaptığı konuşmada; camimiz şu anda ilçemizin en güzel camilerinden birisi, burada gerçekten böyle bir camiye ihtiyaç vardı. Allahın evleri kabenin birer şubesi olması münasebetiyle, Hz Adem’den, Hz İbrahim’den bu yana Kabe’yi yaşattığına göre onların şubeleri olan yerlerde asla sahipsiz kalmaz, yarım kalmaz. Bu caminin yapılmasında maddi manevi destekleri olan, yapılmasında vesile olanlara, katkı verenlere ve caminin açılışına katılan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Adil Bayındır’da yaptığı konuşmada; Camiler Allahu Teâlâ’nın evidir diyoruz, Kabe’nin şubeleri diyoruz. Aslında imanın, inancın ta kendisi diyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun, değerli dernek yönetimimizden Allah razı olsun diyorum.

Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar’da yaptığı konuşmasında; medeniyetimizin kalbi, Allah’ın evi olan camilerimiz sadece bir ibadet merkezi değil, aynı zamanda ilim ve ahlak yuvalarıdır. Bunların yanında paylaşma ve dayanışma mekanlarıdır” dedi.

Caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim edildikten sonra protokol tarafından kurdele kesilerek açılan yeni Ravza camiin’de öğle namazı eda edildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Yeni, Yapılan, Ravza, Camii, İbadete, Açıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı