Haber Detayı
28 Temmuz 2021 - Çarşamba 09:50 Bu haber 9884 kez okundu
 
Beyşehir e-sınav merkezi oldu
BEYŞEHİR - Beyşehirliler'in bundan böyle motorlu taşıtlar, sürücü ve mesleki eğitim sınavları için Konya il merkezine gitmesine gerek kalmadı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir e-sınav merkezi oldu

BEYŞEHİR - Beyşehirliler'in bundan böyle motorlu taşıtlar, sürücü ve mesleki eğitim sınavları için Konya il merkezine gitmesine gerek kalmadı.

AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin, yeni dönemde Beyşehir'in e-sınav merkezi olduğunu, motorlu taşıtlar, sürücü ve mesleki eğitim sınavlarının artık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ilçe merkezinde yapılacağının müjdesini verdi.

Elkin, yaptığı yazılı açıklamada, ilçeye kazandırılan yeni bir hizmeti daha Beyşehirli hemşerileriyle paylaşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca Beyşehir’de Şehit Türkan Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi binasında hizmete sunulan e-sınav merkezinde artık motorlu taşıtlar sürücü sınavı ve mesleki eğitim sınavları yapılmaya başlanmış olup, önümüzdeki günlerde de açık ortaokul, açık lise vb. sınavlarının da e-sınav olarak ilçemizde yapılması planlanmaktadır.

Sınav salonunda aynı anda 20 aday/öğrenci sınava girebilecektir.

Açılan e-sınav merkezi sayesinde Beyşehirli vatandaşlarımızın ehliyet sınavı için Konya İl merkezine gitme zorunluluğu ortadan kalkmıştır.

Yaptığımız girişimler üzerine ilçemizden yılda yaklaşık 1500-2000 vatandaşımızın bugüne kadar Konya merkeze giderek almış olduğu hizmeti yeni süreçte Beyşehir'imize kazandırmış olduk.

KONYA'YA GİTME ZAHMETİ SON BULDU, ÇEVRE İLÇELERDE YAŞAYANLAR DA BEYŞEHİR'DEN YARARLANACAK

Artık vatandaşlarımız kendi ilçesinde e-sınav hizmetini aldığı gibi çevre ilçelerde e-sınav salonumuzdan yararlanacaktır. İlçemize önemli bir hizmet kazandırmış bulunuyoruz. Sınav sonuçları kursiyer sınavı sona erdikten sonra KİOSK sonuç alma ekranından, TC kimlik numarası girilerek anında öğrenebilecektir."

Başkan Elkin, ayrıca e-sınav merkezinde mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin çıraklık, kalfalık ve ustalık sınavlarının da yapılacağını hatırlatarak, "Hemşerilerimize, ilçemize ve komşu ilçelerimize hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, e-sınav, merkezi, oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı