Haber Detayı
03 Ekim 2021 - Pazar 17:59 Bu haber 3624 kez okundu
 
Beyşehir Gölü Kıyılarındaki Sazlıklar Alev Alev
BEYŞEHİR - Beyşehir Gölü kıyısındaki sazlık alanda çıkan yangına alanın balçık ve bataklık olması nedeniyle müdahale edilemiyor.
Yaşam Haberi
Beyşehir Gölü Kıyılarındaki Sazlıklar Alev Alev

BEYŞEHİR - Beyşehir Gölü kıyısındaki sazlık alanda çıkan yangına alanın balçık ve bataklık olması nedeniyle müdahale edilemiyor.

Beyşehir ilçesinde, Soğla bölgesindeki sazlık alanda dün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı.

Bu yıl rahvan at yarışlarının yapıldığı pistin bulunduğu, büyük ve küçükbaş hayvanların da otlakiye olarak kullandığı alana yakın sazlık sahadaki alevler, zaman zaman rüzgarın da etkisiyle gündüz saatlerinde de geniş bir sahada etkisini gösterdi.

Yangın nedeniyle sazlıklar alev alev yanarken, göl kıyısındaki gökyüzünü ise dumanlar kapladı.

Yangın ihbarının yapılması üzerine alana gelen itfaiye ekipleri, alevlerin olduğu bölgenin balçık ve bataklık olması nedeniyle giremeyince müdahalede bulunamadı.

Sürekli yangın ihbarının yapılması üzerine itfaiye ekipleri, alanı sık sık bölgeye gelerek kontrol altında bulunduruyor.

Beyşehir Birliği, Göl, Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Soğla mevkisinde çıkan yangının sazlıkların kasıtlı olarak ateşe verilmesi nedeniyle çıkarıldığını düşündüklerini belirterek, tepki gösterdi.

Her yıl sonbahar mevsiminde göl kıyısındaki sazlık alanların kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateşe verilerek yakıldığını savunan Tan, sazlık alanların onlarca su kuşu ve ördeğin, yaban hayatının yaşam alanı olduğunu belirterek, bu canlıların bu yangınlar sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti.

Tan, sazlıkların yakılmasının aynı zamanda milli park olarak korunan Beyşehir Gölü kıyılarında çevre ve doğa tahribatına yol açtığını da savunurken, karadan müdahale yapılamaması nedeniyle havadan yapılabilecek müdahalelerle yangının kısa sürede söndürülebileceğini vurgulayarak, yangınları çıkaranlara karşı da etkin denetim ve kontrol yapılmasını beklediklerini dile getirdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Gölü, Kıyılarındaki, Sazlıklar, Alev, Alev,
Yorumlar
Haber Yazılımı