Haber Detayı
15 Nisan 2024 - Pazartesi 11:21 Bu haber 16868 kez okundu
 
Beyşehir Gölü’nde Denetimler Gece Gündüz Devam Ediyor
BEYŞEHİR - Konya'nın denizi Beyşehir Gölü'nde av yasağına yönelik yürütülen denetimler 9 günlük bayram tatilinde de gece, gündüz devam etti.
Güncel Haberi
Beyşehir Gölü’nde Denetimler Gece Gündüz Devam Ediyor

BEYŞEHİR - Konya'nın denizi Beyşehir Gölü'nde av yasağına yönelik yürütülen denetimler 9 günlük bayram tatilinde de gece, gündüz devam etti.

Türkiye'nin önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü'nde 15 Mart'ta başlayan su ürünleri avlanma yasağı sürüyor. 15 Haziran'a kadar devam edecek avlanma yasağına ilişkin olarak ekipler denetimlerini devam ettiriyor. Göl kıyıları ve açıklar, 14 saat karadan ve zaman zaman da havadan dronlar eşliğinde yürütülen kontrollerle takip ediliyor. Yasağa uymayanlara ceza uygulanıyor. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı su ürünleri kontrol ekipleri, 24 saat boyunca göl çevresinde mesai yürütüyor. Çalışmalara Jandarma ekipleri de destek veriyor. Göl etrafındaki tüm karaya çıkış noktaları, balık ve sülük avlak sahaları gözlem altında tutuluyor. Denetimlere zaman zaman Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver de eşlik ediyor. Su kontrol ekiplerince yapılan son denetimlerde bulundurulması yasak olan av malzemelerinin ele geçirildiği duyuruldu.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada av yasağı süresince kaçak avlanmaya geçit verilmediğine ve bundan sonra da verilmeyeceğine vurgu yapılarak, yasak dönemde ele geçirilen tekne ve av malzemelerine el konulduğu belirtildi. 

Açıklamada: "Müdürlüğümüz kontrol ekipleri tarafından Beyşehir gölü havadan ve karadan sürekli olarak denetlenmektedir. Göl etrafındaki tüm karaya çıkış noktaları, balık ve sülük avlak sahaları gözlem altında tutulmaktadır. 15 Haziran 2024 tarihinde sona erecek av yasağı süresince denetimler haftanın 7 günü yapılmaya devam edecektir.

Gölümüzdeki balıkların sağlıklı bir üreme dönemi geçirmesi, nesillerinin korunması ve balık stoklarımızın azalmaması için vatandaşlarımızın konu hakkında duyarlı olmalarını rica ederiz." denildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Gölü’nde, Denetimler, Gece, Gündüz, Devam, Ediyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı