Haber Detayı
25 Mart 2024 - Pazartesi 21:30 Bu haber 26348 kez okundu
 
Beyşehir Seçmeni Sordu, Şenyurt Cevapladı
BEYŞEHİR - CHP Beyşehir Belediye Başkan Adayı Rıdvan Şenyurt, "Seçim Vakti" programında Seçmenden Gelen Soruları Yanıtladı
Siyaset Haberi
Beyşehir Seçmeni Sordu, Şenyurt Cevapladı

BEYŞEHİR - Şenyurt, BGRT ve Haberönses YouTube kanallarında moderatörlüğünü Fatih Babaoğlu’nun üstlendiği “Seçim Vakti” programının “seçmenler soruyor” bölümüyle ikincisine konuk oldu.

Şenyurt,  programda vatandaşlardan gelen soruları tek tek cevaplandırırken, sahada yürüttüğü çalışmalara değindi, seçilmesi halinde Beyşehir’de hayata geçirmek istedikleri proje ve çalışmalar hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.

Beyşehir’de adaylığı resmi olarak açıklanan ilk isim olduğunu hatırlatan ve 21 Aralık’tan bu yana sahada olduğunu vurgulayan Şenyurt, gittiği her yerde kendisine karşı vatandaşların gösterdiği yoğun sevgi ve ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“GÖLDEN SU SALIMI DEVAM EDECEK Mİ?”

 Şenyurt, gelen bir soru üzerine Beyşehir Gölü’nün yaşadığı sorunlara da değindi, bununla ilgili uzun zamandan bu yana yürüttükleri çalışmalardan söz etti. 

“Göreve gelmesi halinde gölden su salımı devam edecek mi?” şeklindeki bir soruya cevap veren Şenyurt, ilçe başkanlığı da yaptığı 2015’ten bu yana Beyşehir Gölü ile ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Göl konusunda akademisyenlerle birlikte hazırladıkları dosyadan söz eden ve bunu geçmiş dönemin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile de paylaştıklarını vurgulayan Şenyurt, “Onun elinde de mevcut gölle ilgili hazırladığımız bu dosya” ifadelerine yer verdi.

“BEYŞEHİR GÖLÜNDE KOT YANLIŞ ÖLÇÜLÜYOR”

Beyşehir Gölü ile ilgili olarak acil eylem planlarının bulunduğunu belirten Şenyurt, detaylarına ilişkin bilgilere yer verirken, “Birincisi; kesinlikle farkındalığı artırmamız lazım. Beyşehir Gölü’nü ulusal ve uluslararası aktivistler aracılığıyla bu farkındalığını artırmamız lazım. İkincisi; bizim her zaman iddia ettiğimiz şekilde, Beyşehir Gölünde kot yanlış ölçülüyor. Şimdi 4-5 metre bir dip balçığından söz ediyoruz. O yüzden kot, şu andaki reel bir kot değil. Bu kot gerçekten realizasyona kavuşursa Beyşehir’den su salınmaz.”diye konuştu.

“BALÇIK TEMİZLEME ÇALIŞMALARI SONUÇ VERMEDİ”

Göldeki balçığın temizlenmesine ilişkin olarak merkezi hükümetin geçmişte birtakım girişimlerde bulunduğunu ancak bu konuda bir nihai sonuç elde edilemediğini de vurgulayan Şenyurt, kendilerinin yapmak istediklerine dair ise şunları söyledi:

“Bizim bu konuyla ilgili acil göl eylem planlarımızın içerisinde, yani biz bu gölü, Beyşehir Gölü’nü tanıtmamız lazım önce.
 Mecliste mesela bir önerge vermemiz lazım. Gölün bazı konularda esnetilmesi gerekiyor. Yani çalışma yapabilmek için, işte kot ölçümünün tekrar bir daha yapılması lazım. 

“ÇARŞAMBA KANALINDAN AKAN SUYLA BU GÖL BİTMEZ”

İnanın Çarşamba kanalından akan suyla bu göl bitmez. Bu gölü bitiren en büyük projeler, gölet ve göletler ile sulama projeleridir. 

Yani vahşi sulama ile biz tarım yaptığımız sürece gölün ömrü çok uzun değildir. Bizim belediye başkanı olduğumuz zaman ilk ele alacağımız konulardan birisi Beyşehir Gölü’dür. Bununla birlikte sokak hayvanları ve kapalı Pazar yeri sorunlarını çözmek de ilk işlerimizden birisi olacaktır.”

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Seçmeni, Sordu,, Şenyurt, Cevapladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı