Haber Detayı
07 Aralık 2021 - Salı 16:46 Bu haber 9555 kez okundu
 
Beyşehir Yeşildağ İskelesi, Turizmine Kazandırılıyor
BEYŞEHİR - Beyşehir’in göl kıyısındaki gözde mesire alanlarından Yeşildağ Mahallesi’ndeki İskele mevkisi, yapılacak yeni düzenlemelerle yöre turizmine kazandırılacak.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Yeşildağ İskelesi, Turizmine Kazandırılıyor

BEYŞEHİR - Beyşehir’in göl kıyısındaki gözde mesire alanlarından Yeşildağ Mahallesi’ndeki İskele mevkisi, yapılacak yeni düzenlemelerle yöre turizmine kazandırılacak.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir’in yanısıra Konya merkez ve çevre il ve ilçelerden de gelen doğa tutkunları ve amatör olta avcılarının da gözde bir mekanı olan ve halen mesire alanı olarak bölgeye hizmet veren Yeşildağ Mahallesi’ndeki İskele mevsiminde Beyşehir Belediyesi olarak yeni düzenlemelere gideceklerini söyledi.

Bayındır, yürütülecek bu çalışmaların tamamlanmasının ardından sözkonusu bölgenin Beyşehir’in daha gözde bir cazibe alanı haline geleceğini belirtti.

Beyşehir Gölü’nün en büyük adalarından Hacıakif Adası karşısındaki kıyıda yer alan İskele mevkisinde turizme yönelik bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Bayındır, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün destek ve katkılarıyla yürütülecek projeyle ilgili önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalara ilişkin şu ayrıntılara yer verdi: “Yeşildağ iskelesi ile ilgili olarak bölgedeki doğal dokuyu bozmadan turizme açılmasına yönelik bir çalışmamız var. Yeşildağ İskele’yi bize verdiler, biz hazırlıyoruz.

Önümüzdeki sene, o mesire alanımızda kamelyalarıyla her vatandaşımızın rahatça oturabileceği, barbeküler dibinde, mesiresini yapabileceği, kuş gözlem noktaları, balıkçı iskeleleri, balık alım noktaları ve seyir tepesi gibi çözümlerle beraber orada bir de bünyesinde et ve balık restoranı çözmeyi planladık.

Onu da inşallah önümüzdeki seneye devreye sokacağız. Yani, Karaburun plajı gibi Yeşildağ İskele de bizim turizme açılan bir penceremiz.

Bu anlamda, milli parklarımıza, bize bu konuda omuz veren devletimizin en üst düzey, cumhurbaşkanımızdan bakanlarımıza, genel müdürlerine,müsteşarlarına kadar hepsine teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Yeşildağ, İskelesi,, Turizmine, Kazandırılıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı