Haber Detayı
18 Kasım 2023 - Cumartesi 17:32 Bu haber 44837 kez okundu
 
Beyşehirli Tarihçi Muşmal, Ak Parti’den Aday Adayı Oldu
BEYŞEHİR - Beyşehirli tarihçi Prof.Dr.Hüseyin Muşmal, “Elimizi taşın altına koymamızın zamanı geldi” diyerek, AK Parti’den Beyşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu kamuoyu ile paylaştı.
Siyaset Haberi
Beyşehirli Tarihçi Muşmal, Ak Parti’den Aday Adayı Oldu

BEYŞEHİR - Beyşehirli tarihçi Prof.Dr.Hüseyin Muşmal, “Elimizi taşın altına koymamızın zamanı geldi” diyerek, AK Parti’den Beyşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu kamuoyu ile paylaştı.

Selçuk Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yaparken, öğretim üyeliği görevinden istifa eden Prof.Dr.Muşmal, AK Parti saflarında “adaylık” yarışına giren Beyşehir’de 5’inci isim oldu.

Aday adaylığı müracaatına ilişkin sosyal medyadan paylaşım yapan Prof.Dr.Muşmal, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinde AK Parti’den Beyşehir Belediye Başkan aday adayı olmak amacıyla 1998 yılından bu yana yapmakta olduğu öğretim üyeliğinden istifa ettiğini vurgulayarak, “Aday adayı olmamın en önemli gerekçesi, sevdalısı olduğum memleketim Beyşehir’in hak ettiği ve hemşehrilerime layık en güzel hizmeti vereceğime olan inancımdır.

 26 yıllık görevim boyunca öğretmenlik ve öğretim üyeliğinin yanı sıra dekanlık ve rektör yardımcılığı gibi çeşitli idarî görevlerde bulundum.

 Bu görevlerim süresince, güzel ve yerinde projeler uyguladım. Çoğunluğu memleketim Beyşehir ve çevresini ele alan ulusal ve uluslararası onlarca makale ve kitap olmak üzere çok sayıda eser yayımladım.

 Memleketimizi tanıtmak amacıyla kitaplar, belgeseller ve televizyon programları hazırladım.

Ulusal ve yerel gazetelerde memleketimin güncel sorunlarını ve çözüm önerilerini ele alan çok sayıda köşe yazısı ve makale kaleme aldım.

 Başta Avrupa ve Türk dünyasında olmak üzere yurt dışında yapılan toplantılara katılarak üniversitelerde memleketimizin tarihî ve kültürüyle ilgili tebliğler sundum.

Bugüne kadar memleketim Beyşehir’in geçmişiyle ilgili yayınlar üreterek hizmet etmeye çalıştım. Çeyrek asırlık akademisyenlik hayatımda, yurt içinde ve dışında edindiğim bilgiler ve idarî tecrübelerimizle şehrimiz için ürettiğimiz projeleri artık hayata geçirmek amacıyla elimizi taşın altına koyma zamanının geldiğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

"BEYŞEHİR'İ HEP BİRLİKTE 2053 VİZYONUNA UYGUN, YAŞANABİLİR BİR KENT OLARAK HAZIRLAMAK İSTİYORUM"

Muşmal, Beyşehir’i hep birlikte 2053 vizyonuna uygun yaşanabilir bir kent olarak hazırlamak istediğine vurgu yaparken, açıklamasının devamında şu cümlelere yer verdi:

“Doktorasını “Beyşehir’in Sosyal ve Ekonomik Yapısı” üzerine hazırlamış bir şehir tarihçisi olarak geçmişini iyi bildiğimiz şehrimizin geleceğini ortak akıl ve istişareyle uygulanabilir projelerle ve sağlam temeller üzerine inşa ve imar etmek istiyoruz.

Bu nedenle evvela Yüce Yaradan’ın izni ve sizlerin desteğiyle nasip olursa Beyşehir’imizi hep birlikte 2053 vizyonuna uygun yaşanabilir bir kent olarak hazırlamak amacıyla Beyşehir Belediye Başkan aday adayı oluyorum.

 Biliyoruz ki geçmişini iyi bilenler, geleceğini çok doğru kurgular.

 Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda ortak akıl ve istişare ile Beyşehir’i birlikte yönetelim.

Sorunları çözelim ve geçmişimizin mirasıyla, geleceğimizi inşa edelim.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehirli, Tarihçi, Muşmal,, Ak, Parti’den, Aday, Adayı, Oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı