Haber Detayı
08 Temmuz 2021 - Perşembe 17:47 Bu haber 5075 kez okundu
 
Bu Okulda Kop Desteğiyle Kurulan Kütüphanede Okuyorlar
HÜYÜK - Hüyük ilçesine bağlı Kıreli Mahallesi’nde bulunan bir okulda devlet desteğiyle oluşturulan kütüphaneden herkes yararlanabiliyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Bu Okulda Kop Desteğiyle Kurulan Kütüphanede Okuyorlar

HÜYÜK - Hüyük ilçesine bağlı Kıreli Mahallesi’nde bulunan bir okulda devlet desteğiyle oluşturulan kütüphaneden herkes yararlanabiliyor.

Yerleşim merkezindeki Kıreli Şehit Kadir Kayhan Ortaokulu’nca hazırlanan “KOP’la Kıreli Okuyor” projesi, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenmeye layık bulundu.

Bu çerçevede okuldaki bir sınıf kütüphane haline dönüştürüldü. Kütüphaneden okulda öğrenim gören öğrencilerin yanısıra yerleşim merkezinde yaşayan 7’den 77’ye herkesin yararlanabildiği belirtildi.

Okul Müdürü Ebubekir Özdemir, yaptığı açıklamada, mahallede yaşayan herkesin kitap okuyabilmesi adına okulda böyle bir kütüphane oluşturulması için çalışmalara başladıktan sonra başvurusunu yaptıkları “KOP’la Kıreli Okuyor” projesinin desteklenmeye değer bulunduğunu belirterek, “KOP tarafından 18 bin 500 liralık bir sembolik destek aldık ancak öğrenci velilerimiz, yöre halkımız ve yerleşim merkezinde yaşayan ticaret erbabı hemşerilerimizin de kitap destekleriyle böyle bir kütüphaneyi oluşturmayı başardık. Hüyük’te KOP’un desteğiyle kurulan ilk kütüphaneyi mahallemize kazandırmış olduk” dedi.

Kütüphanede küçüklerin yanısıra yetişkinlerin de istifade edebileceği kitaplar olduğunu, kitap zenginliğinin daha da artması için desteklerin sürdüğünü anlatan Özdemir, “Sadece mahallemizdeki ilkokul ve ortaokulda öğrenim gören öğrencilerimiz değil, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve bölgemiz halkı da bu kütüphaneden faydalanabiliyor. Okulumuzda ilk ve ortaokul olarak 250 öğrenci mevcudumuz bulunuyor ve aynı zamanda ilçemizdeki taşımalı sistem eğitim veren bir kurum durumundayız. Aynı zamanda, okulumuzda son yıllarda Afganistan ve Özbekistan’dan gelen, Suriye’den, Türkmen, Arap kökenli öğrencilerimiz de yer alıyor. Onlar da bu oluşturulan kütüphanemizden yararlanarak Türkçe’yi daha iyi bir düzeyde öğrendiler diyebiliriz. Bu kütüphane sadece öğrencilerimiz için kurulan bir kütüphane değil, mahallemizde yaşayan 7’den 77’ye herkes istifade etme imkanına sahip, o yüzden kitap okumaya her zaman yetişkin vatandaşlarımızı da okulumuza davet ediyoruz” diye konuştu.

Öğrenci Elif Sena Sunar, Kıreli Mahallesi’nde kütüphane olmaması nedeniyle kitap okuyamayacak bir çok çocuk olduğuna dikkati çekerek, “Kütüphanemiz sayesinde artık birçok çocuk kitaplara daha kolay ulaşmış ve bilgilenmiş oldu” dedi.

Afgan uyruklu öğrenci Elham Hamdi de, 5 yıl önce Kıreli Mahallesi’ne yerleştiklerini vurgulayarak, “Kütüphane sayesinde gelip kitap okuyabiliyorum. Okumamızı bu şekilde daha da güzel yapabiliyoruz” diye konuştu.

Öğrenci Rümeysa Yürek ise, daha büyük ve resimsiz kitapları okumayı çok sevdiğini belirterek, herkese daha çok kitap okumayı tavsiye ettiğini söyledi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Bu, Okulda, Kop, Desteğiyle, Kurulan, Kütüphanede, Okuyorlar,
Yorumlar
Haber Yazılımı