Haber Detayı
29 Ağustos 2021 - Pazar 16:39 Bu haber 4459 kez okundu
 
El Emeği Pazarında, Hanımlardan Aşure
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesindeki Vuslat Parkı’nda kurulan el emeği pazarında satış yapan hanımlar tarafından mübarek muharrem ayı dolayısıyla aşure günü etkinliği düzenlendi.
Yaşam Haberi
El Emeği Pazarında, Hanımlardan Aşure

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesindeki Vuslat Parkı’nda kurulan el emeği pazarında satış yapan hanımlar tarafından mübarek muharrem ayı dolayısıyla aşure günü etkinliği düzenlendi.

Evlerinden getirdikleri malzemeleri imece usulü Pazar yerindeki stantta kazanlarda pişirip aşure yaparak müşterilerine ve vatandaşlara ikram eden hanımlar hep birlikte gerçekleştirdikleri mesai ile birlik ve beraberliğin, dayanışmanın da en güzel örneğini sergiledi.

El emeği pazarında satış stantı bulunan hanımlardan Nesrin Has, düzenledikleri aşure etkinliği hakkında bilgiler verdi. Hanımlarla elbirliğiyle bir şeyler yapmaya çalıştıklarını anlatan Has, “Halkımızla kaynaşmak istedik. Bu örf ve adetlerimizi geleneksel hale getirmeye çalışıyoruz. Seneye pandemi izin verir kısmet olursa yine devam ettirmeyi düşünüyoruz. Burada güzel bir paylaşım oldu, herkes birbirini daha iyi tanıdı, vatandaşlarımızın da ilgisi şahane oldu. 2 bin kişilik iki ayrı kazanda aşure pişirdik. Aşuremizin malzemelerini ise arkadaşlarımız evlerinden getirerek burada pişirdik. Burada tamamıyla bir iş bölümü ve paylaşım oldu. Allah kabul etsin inşallah” dedi.

Hatice Avşar da, aşure etkinliğinin el emeği pazarında iki yıl önce ilkini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, geçen yıl ise pandemiden dolayı yapamadıklarını vurguladı. İlkinde çok güzel bir katılım olduğunu, bu yıl da bu düşüncesini paylaştığı hanım arkadaşlarının olumlu dönüş yapması üzerine aşure etkinliğini hep birlikte yine yapmaya karar verdiklerini anlatan Avşar, şöyle konuştu: “Maşallah, iki kazan aşure oldu. Birisi kısa zamanda bitti, inşallah diğeri de bitecek. İşlerimize de bereket getireceğine inanıyoruz. Rabbim burada satış yapan herkese bol kazanç versin. Belediye başkanımıza da el emeği pazarındaki destek ve katkılarından dolayı, aşure etkinliğimize onay verdiği, bu imkanları sağladığı için esnaflarımız adına çok teşekkür ediyorum.”

Ayşe Kaplan, geleneksel hale getirdikleri aşure etkinliğini bundan sonra da devam ettirmeyi düşündüklerini dile getirip, “Çok güzel bir paylaşım oldu, katılım da çok güzel oldu” diye konuşurken, Ayşenur Ünsal ise “Müşterilerimizle, vatandaşlarımızla birlikte beraber olsun diye gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle birlik ve beraberlik, dayanışmayı en güzel şekilde yaydığımızı ümit ediyorum. Herkesin eline, emeğine sağlık” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: El, Emeği, Pazarında,, Hanımlardan, Aşure,
Yorumlar
Haber Yazılımı