Haber Detayı
28 Ekim 2021 - Perşembe 17:52 Bu haber 5292 kez okundu
 
Fransız öğrenciler, Beyşehir ilçesine hayran kaldı
BEYŞEHİR - İstanbul’da yaşayan üniversiteli Fransız öğrenciler, gezdikleri Beyşehir ilçesine hayran kaldı.
Yaşam Haberi
Fransız öğrenciler, Beyşehir ilçesine hayran kaldı

BEYŞEHİR - İstanbul’da yaşayan üniversiteli Fransız öğrenciler, gezdikleri Beyşehir ilçesine hayran kaldı.

Galatasaray Üniversitesi’nde öğrenim gören gezgin Fransız öğrenciler, Paul Aymonin, Salme Telhaoui ve Aude Bontemps gezmek için geldikleri Konya’da zengin tarihi ve doğal zenginlikleriyle ünlü, ismini duydukları ve merak ettikleri Beyşehir ilçesini de görmek için birlikte otobüs seyahatiyle kent merkezine geldi.

Beyşehir’de kiraladıkları bisikletleriyle gezmeye başlayan Fransız öğrencilerin, bisikletleri arıza yapınca yoldan tesadüfen bisikletiyle geçmekte olan Mustafa Tamer yardımcı olmak için durdu.

Arızalanan bisiklet için tamirci çağrılırken, öğrencilere eşlik eden Tamer aracıyla gönüllü olarak tanıtım amaçlı ilçenin tarihi mekanlarını gezdirdi.

Tarihi Taşköprü ile Eşrefoğlu Camisini de gezide yakından gören gezgin öğrenciler, kendilerine aktarılan yörenin tarihi bilgileriyle ve doğal güzellikleri nedeniyle Beyşehir ilçesine hayran kaldı.

Tamer, gezinin ardından gezgin öğrencileri, terminale kadar eşlik ederek Konya’ya gitmek üzere ilçeden uğurladı.

Fransız öğrenciler, Beyşehir’deki Türk misafirperverliğinden dolayı Tamer’e ve bisikletlerini tamir konusunda desteklerinden ötürü bisiklet tamircisi Mustafa Yılmaz'a teşekkür ederken, İstanbul’a döndüklerinde Galatasaray Üniversitesi’nde öğrenim gören arkadaşlarıyla birlikte tekrar hayran kaldıkları Beyşehir’e gelmek üzere bir tur organizasyonu düzenlemeyi planladıklarını dile getirdi.

Öğrenciler, Fransa'da da video çekimlerini yaptıkları Beyşehir'i tanıtmak için de çaba göstereceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Fransız, öğrenciler,, Beyşehir, ilçesine, hayran, kaldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı