Haber Detayı
07 Haziran 2022 - Salı 11:56 Bu haber 4623 kez okundu
 
Göl Kıyılarındaki Balık Olumlerinin Sebebi “Soğuksu” Hastalığı Mı?
BEYŞEHİR - Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt, tedirginliğe yol açan göl kıyılarındaki ölü balıklara ilişkin olarak, “Her ne kadar bu ölümleri elektroşoka bağlasalar da bunun soğuksu hastalığından kaynaklandığı ön görüsü var” dedi.
Ekonomi Haberi
Göl Kıyılarındaki Balık Olumlerinin Sebebi “Soğuksu” Hastalığı Mı?

BEYŞEHİR - Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt, geçtiğimiz günlerde göl kıyılarında görülen ve ilçede tedirginliğe yol açan balık ölümlerine ilişkin olarak, “Her ne kadar bu ölümleri elektroşaka bağlasalar da bunun soğuksu hastalığından kaynaklandığı öngörüsü var” dedi.

Kurt, yaptığı açıklamada, bir süre önce Beyşehir Gölü kıyılarında yaşanan balık ölümlerine değindi.

Bu ölümlere ilişkin “soğuksu hastalığı”na dönük bir öngörülerinin bulunduğunu vurgulayan Kurt, “Bu ölümlerin nedenini tespit edebilmek için Eğirdir’deki Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’ne bir numune gönderme hazırlığı yaparken bu ölüm olayları ortadan kayboldu. Herhalde soğuksu hastalığı geçti diye düşünüyoruz. Bu olayın iklimsel olaydan meydana gelen bir hastalık olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, balık ölümlerinin yaşandığı günlerde bunun kıyılara sıkışan türlerin oksijensiz kalmasından kaynaklandığı yönünde değerlendirmelerde bulunmuşlardı.

Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt, balıkların üreme mevsimi olmasından dolayı uygulanan ve halen devam eden Beyşehir Gölü’ndeki su ürünleri av yasağına kooperatif üyesi balıkçı meslektaşlarının uyduğunu gözlediklerini de belirtirken yasa dışı elektroşok yöntemiyle avlanmaya ilişkin olarak da, “Avcılarımız yasaklara bu yıl da ciddi bir şekilde uydu. Artık balıkçılarımız avcılığı bilinçli yapıyorlar. Ancak, hala elektroşokla avcılık yapılıyor deniliyorsa bunun günü birlik göl kıyılarına dışarıdan gelen, bizim mesleğimiz dışındaki kişiler tarafından yapıldığını düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Göl, Kıyılarındaki, Balık, Olumlerinin, Sebebi, “Soğuksu”, Hastalığı, Mı?,
Yorumlar
Haber Yazılımı