Haber Detayı
22 Ekim 2021 - Cuma 09:59 Bu haber 9661 kez okundu
 
Hayırsever Eğitim Aşığı Süheyla Doğu Çataloğlu Vefat Etti
BEYŞEHİR - Beyşehir’e iki okul birden kazandıran eğitim aşığı, memur emeklisi hayırsever Süheyla Doğu Çataloğlu 89 yaşında hayatını kaybetti.
Güncel Haberi
Hayırsever Eğitim Aşığı Süheyla Doğu Çataloğlu Vefat Etti

BEYŞEHİR - Beyşehir’e iki okul birden kazandıran eğitim aşığı, memur emeklisi hayırsever Süheyla Doğu Çataloğlu 89 yaşında hayatını kaybetti.

Çataloğlu’nun vefat haberini Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, sosyal medya hesabından,“İlçemize iki okul yaptıran hayırseverimiz Süheyla Doğu hanımefendinin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisine Allah’tan rahmet kederli ailesine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah.” cümleleriyle yayınladığı taziye mesajıyla duyurdu.

Çataloğlu'nun cenazesinin bugün öğlen namazına müteakip İzmir’de defnedildiği öğrenildi.

EĞİTİM CAMİASINDA BÜYÜK ÜZÜNTÜ...

Hayırsever Çataloğlu'nun vefatı Beyşehir’de eğitim camiasında ve yaptırdığı okulda öğrenim gören öğrenci ve öğretmenleri arasında da büyük üzüntü yarattı.

Ankara’da ikamet ederken, Beyşehir’deki eğitim çalışmalarına destek vererek Yeni Mahalle'de iki okul birden yaptıran Çataloğlu'ya baba ve annesinin isimlerinin baş harflerinin bulunduğu “Süheyla Doğu” ismini taşıyan 8 derslikli ortaokulu görmek için 9 yıl önce Beyşehir’e geldiğinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idaresi tarafından teşekkür plaketleri verilmişti.

Ankara’da PTT Genel Müdürlüğü’nde 27 yıl memur olarak çalıştıktan sonra emekli olan ve babasından kalan mirasın yanısıra, birikimleriyle memleketi Beyşehir’e okul yaptırmaya karar veren Doğu, 9 yıl önce geldiği ilçemizde yaptırdığı okulda öğrenim gören öğrencilerle sınıfta sıraya oturarak sohbet edip nasihatlerde bulunmuş,birlikte hatıra fotoğrafları çektirmişti.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hayırsever, Eğitim, Aşığı, Süheyla, Doğu, Çataloğlu, Vefat, Etti,
Yorumlar
Haber Yazılımı