Haber Detayı
30 Temmuz 2022 - Cumartesi 14:21 Bu haber 3038 kez okundu
 
Hicri Yeni Yılımız Mübarek Olsun
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ülkemizin ve İslam aleminin Hicrî 1444’üncü yılını tebrik etti.
Güncel Haberi
Hicri Yeni Yılımız Mübarek Olsun

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hicri yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay’ın mesajı şöyle: “Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Mekke’den Medine’ye hicretiyle başlayan hicri yeni yılın ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini dilerim.

Peygamber Efendimiz’in Medine’ye hicreti, bir göç olmasının çok ötesinde; Müslümanlar için gök kubbenin altında bir güneş gibi parlayan İslam’ın altın çağının müjdecisi olmuştur.

Hicret, İslam’a ait tüm iyi değerlerin en güzel şekilde yaşatıldığı, Ensar ve Muhacir kardeşliğinin hepimizin yüreğine dokunan örneklerinin sergilendiği; karşılıksız paylaşmanın, iyiliğin, sevginin, dostluğun ve koşulsuz teslimiyetin adıdır.

Fahri Kâinat Efendimiz (s.a.v); ‘Tövbe sona ermedikçe hicret de sona ermez. Güneş battığı yerden doğmadıkça da tövbe sona ermez' sözleriyle, hicretin manevi yolcuğunun ebediyete kadar süreceğini bizlere açıkça ifade etmiştir.

Bu düşüncelerle; aziz milletimizin ve İslam âleminin Hicrî 1444’üncü yılını ve mübarek Muharrem ayını en kalbi duygularımla tebrik ediyor; hicri yeni yılın tüm insanlık için barış, huzur ve esenlik dolu günlere vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hicri, Yeni, Yılımız, Mübarek, Olsun,
Yorumlar
Haber Yazılımı