Haber Detayı
23 Şubat 2023 - Perşembe 12:09 Bu haber 7490 kez okundu
 
İmrenler Yaylası Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi İlan Edildi
HÜYÜK - Hüyük İmrenler Mahallesi, İmrenler Yaylası Resmi Gazetede yayınlanarak "Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi" İlan Edildi
Eğitim-Kültür Haberi
İmrenler Yaylası Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi İlan Edildi

HÜYÜK - Hüyük İmrenler Mahallesi, İmrenler Yaylası Resmi Gazetede yayınlanarak "Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi" İlan Edildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Antalya'nın Kemer ilçesindeki Arslanbucak bölgesi "turizm merkezi", Ankara'nın Kahramankazan ilçesine bağlı Soğucak bölgesi "termal kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi", Konya'nın Hüyük ilçesindeki İmrenler Yaylası da "kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi" olarak tespit ve ilan edildi.

Söz konusu kararlar 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu'nun 3'üncü maddesi gereğince verildi.

Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi  demek: Tarihî ve kültürel değerlerin yoğun olarak yer aldığı veya turizm potansiyelinin yüksek olduğu yöreleri korumak, kullanmak, sektörel kalkınmayı ve plânlı gelişimi sağlamak amacıyla değerlendirmek üzere sınırları Kültür ve Turizm Bakanlığının önerisi ve Cumhurbaşkanı onayı ile ilân edilen bölgelerdir.

1/25.000 veya daha alt ölçekli plân ile belirlenen, içinde turizm türleri ile kültür, eğitim, eğlence, ticaret, konut ve her türlü teknik ve sosyal alt yapı alanlarından bir veya daha fazlasını kapsayan, kendi içinde alt alanlara ayrıştırılabilen arazilerdir.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem’de sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “Bu günkü Resmî gazete ile İmrenler yaylaları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma ve gelişme bölgesi ilan edildi Yaklaşık 3 yıldır bekliyorduk güzel müjdeyi.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beye

Ak Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem ve Tahir Akyürek beye ve ayrıca başından sonuna tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: İmrenler, Yaylası, Kültür, ve, Turizm, Koruma, ve, Gelişim, Bölgesi, İlan, Edildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı