Haber Detayı
31 Mayıs 2022 - Salı 10:12 Bu haber 6782 kez okundu
 
Kasko Fiyatı Neye Göre Belirleniyor?
Zorunlu trafik sigortasının aksine isteğe bağlı olarak yaptırılan ve araçlarda meydana gelen hasarlar için güvence veren kasko, maddi zararın karşılanmasını sağlar.
Ekonomi Haberi
Kasko Fiyatı Neye Göre Belirleniyor?

Kasko Fiyatı Neye Göre Belirleniyor?

Aracınız ve kendi güvenliğiniz için kasko oldukça önemlidir. Başınıza kaza gelmeden hiçbir sorunu olmayan aracınız için yılın belli dönemlerinde rutin olarak ödeme yapmak zor gelebilir. Özellikle sıfır araç alındığı zaman kasko yaptırmak daha da zor gelir. Çünkü aracın herhangi bir arızasının olma ihtimali yok denecek kadar azdır. Hatta sürekli aracın kaskosunu yaptırmazsam onun yerine birikim yaparım diye bile düşünebilirsiniz. Ancak bu bakış açısı oldukça yanlıştır. Çünkü kazanın ne zaman başınıza geleceğini bilemezsiniz. Siz iyi bir sürücü olabilirsiniz ancak aracı kullanmadaki ustalığınız karşı tarafın acemiliği ile sınırlıdır. Kurallara uysanız bile bir anda kurallara uymayan biri yüzünden kaza yapıp aracınız büyük hasarlar alabilir. Biriktirdiğiniz para ya da daha fazlası, başınıza gelecek bir kaza anında direkt olarak aracın masraflarına gidecektir. Kasko güvencesi olmayan aracınızın kaza sonucu ortaya çıkan masrafları birikimlerinizi yok edeceği için kasko yaptırmak daha avantajlı olacaktır. Aracınızın kaskosu yoksa ilk işiniz sigorta şirketinden kasko teklifi al işlemi düzenli olarak ödemeleri yapmak olsun. Kasko şirketi, aracınız ciddi hasara uğradığında bile hasarınızı karşılayacaktır.

Kasko teklifi almak ve ödemelerinizin nasıl olacağı konusunda bilgi sahibi olmak için güvenilir bir kasko şirketine başvurabilirsiniz. Aracın kasko değeri aslında piyasadaki güncel değeridir. Bu değerin hesaplanması için bazı bilgilere ihtiyaç duyulur. Aracınızın üretim yılı, marka, model bilgisi ekseninde güncel kasko değeriniz tespit edilir. Kasko fiyatı belirlenmesinde aracınızın sahip olduğu güncel veriler sisteme işlenerek yıl içerisinde ödemek durumunda olduğunuz kasko fiyatı ortaya çıkacaktır.

Aracınız daha önce kaza yaptı ise ya da hasar kaydı varsa bu durumda ona uygun olarak da düzenleme yapılması mümkündür. Burada önemli olan can ve mal güvenliğinize tehlike gelmeden önce kasko teklifi alarak aracınıza kasko yaptırmaktır. Kasko kapsamına alınmayan her bir durum size katlanarak geri dönecektir. Aracınızın güncel değerine göre hesaplanan kasko teklifini fazla bulup sakın kasko yaptırmaktan vazgeçmeyin. Aksi halde kaza durumunda umduğunuzdan daha yüksek ödemeler ile karşılaşmanız mümkün olacaktır.

Kasko Değeri Nasıl Hesaplanır?

Kasko değeri nasıl hesaplanır konusunda bilgi sahibi olmak için ilk olarak aracınızın o anki güncel değerini bilmeniz gerekir. Sigorta şirketinden kasko teklifi al ama aracın kasko değer hesaplaması yapılır. Burada aracınızın güncel değeri hesaplamada önem arz eder.

Türkiye Sigorta Birliği tarafından aylık olarak kasko araç değer listesi belirlenir. Bu listeyi inceleyerek aracınızın güncel değeri üzerinden kasko değerini öğrenmeniz de mümkün olacaktır. Eğer bu konuda araştırma yapmak ve hesaplamalarla uğraşmak size yorucu geliyor ise o zaman iyi bir sigorta şirketi ile anlaşmanız olduğundan emin olun. Bir telefon kadar uzağınızda olan ve her türlü sorularınızı cevaplamaya hazır sigorta şirketiniz kasko değer hesaplama ve çok farklı konularda sizi bilgilendirecektir. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Kasko, Fiyatı, Neye, Göre, Belirleniyor?,
Yorumlar
Haber Yazılımı