Haber Detayı
27 Haziran 2022 - Pazartesi 14:04 Bu haber 3949 kez okundu
 
Kurtuluşun Yolunda Huğlu’dan Dumlupınar’a
BEYŞEHİR - Beyşehir’de Huğlu Ortaokulu’nda okuyan 8.sınıf öğrencileri ile farklı okullarda öğrenim gören Huğlulu öğrenciler ile öğretmenlerine yönelik düzenlenen gezi programı sona erdi.
Eğitim-Kültür Haberi
Kurtuluşun Yolunda Huğlu’dan Dumlupınar’a

BEYŞEHİR -Beyşehir’de Huğlu Ortaokulu’nda okuyan 8.sınıf öğrencileri ile farklı okullarda öğrenim gören Huğlulu öğrenciler ile öğretmenlerine yönelik düzenlenen gezi programı sona erdi.

Gezi programında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda büyük önemi olan Sakarya Savaşı ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin geçtiği Polatlı, Afyon ve Kütahya’daki şehitlikler ile müzelere gezi düzenlendi.

21 Haziran’da başlayıp 24 Haziran’da sona eren geziye katılan öğrenciler, bölgedeki şehitlikler, anıtlar, savaş alanları ve şehit mezarlıklarını ziyaret etti.

Huğlu Ortaokulu Müdürü Ömer Candan, “Kurtuluş Savaşı gezimizi tamamlamış bulunuyoruz. Çocuklarımıza tarih bilincini kazandırmak için bu geziyi düzenledik.

Bilgi her yerde verilebiliyor ancak çocuklarımıza bilinç kazandırmak da çok önemli. Öğrencilerimizin bilhassa 8.sınıfta gördükleri konuları yerinde görüp gözlemleyip daha içselleştirmeleri ve milli duyguları yaşamaları için de bu alanları ziyaret etmeleri önemliydi.

Gezimizin sponsorluğunu üstlenerek tüm masraflarını karşılayan İnnometal A.Ş. firması sahibi Ömer Usta Bey ve oğullarına, kalacak yer konusunda destekte bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Musa Konuk Bey’e, emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.

Bu gezi ile öğrencilerimiz Sakarya Savaşı’nın geçtiği Ankara’nın Haymana ve Polatlı ilçeleri ile Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin yaşandığı Afyon ve Kütahya Dumlupınar bölgesinde bulunan savaş alanları ve şehitlikleri ziyaret etme fırsatı yakaladı.

Öğrencilerimize vatanımızın nasıl kazanıldığı yerinde rehberlerimiz tarafından anlatıldı. İnşallah vatan ve millet sevgisinin yaşatılması için bu gezimiz çok fayda sağlayacaktır.” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Kurtuluşun, Yolunda, Huğlu’dan, Dumlupınar’a,
Yorumlar
Haber Yazılımı